Un Porta Ferrada amb menys vocació pública

Un Porta Ferrada amb menys vocació pública

Hem plantejat, sense èxit, incrementar l’aportació solidària, millorar la relació amb Apropa Cultura i limitar el preu màxim dels espectacles

Aquest matí s’ha convocat un ple extraordinari per aprovar el contracte de concessió per a la gestió del Festival Porta Ferrada durant les properes tres edicions (2025,2026 i 2027). El punt s’ha aprovat, només, amb el vots favorables del govern. El nostre regidor ha argumentat l’abstenció del nostre grup en el fet que aquest serà un Porta Ferrada amb menys vocació de servei públic que els anteriors i ha lamentat que el govern no hagi acceptat cap de les propostes que hem plantejat, entre altres, que s’incrementi l’aportació solidària que fa l’empresa adjudicatària (segons el contracte un 0,1% de les entrades venudes, que representa uns 2.500 euros de mitjana per edició). Aquest és el retorn que el Festival fa cap a la ciutat amb finalitats socials i, al menys al nostre entendre, és ridícul, perquè el resultat del Festival en cap cas és deficitari i perquè l’empresa adjudicatària rep una important aportació de diners públics (no només els 300.000 €/any de l’Ajuntament, sinó també de la Generalitat i la Diputació).

També hem reclamat que situar la mitjana del preu màxim en 80 euros, com es fa, és car, més encara si considerem el caràcter popular que se suposa hauria de tenir el Festival. Caldria regular el preu màxim per cada espectacle, més que no pas un preu mig per a tots els espectacles.

Per acabar hem de lamentat que no hi hagi una relació entre el Festival i Apropa Cultura que sigui més efectiva. Apropa Cultura és una entitat que ofereix entrades d’espectacles i d’activitats culturals a preus accessibles per a persones en risc d’exclusió social o amb diversitat funcional, que no poden accedir a un preu de mercat. El problema és que el redactat del contracte, tot i contemplar la finalitat de l’Apropa Cultura, no determina quin percentatge de l’aforament de cada espectacle s’ha de destinar a tarifa de l’Apropa Cultura, ni tampoc que aquesta estigui present en tots els espectacles que es programin. Llavors passa el que ha passat en edicions anteriors: en aquells espectacles considerats premium on l’empresa adjudicatària sap que omplirà, no s’ofereixen localitats a tarifa de l’Apropa Cultura.

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »