Una abstenció amb matisos importants

Una abstenció amb matisos importants

Amb aquest vot donem suport al govern en temps de pandèmia, però sense que això impliqui una renúncia a cap dels nostres plantejaments polítics

La nostra formació s’ha abstingut en la votació dels pressupostos municipals que s’ha fet avui en el ple extraordinari. Aquest és un pressupost que en partides contra l’escletxa social dependrà en excés dels romanents de tresoreria que es puguin anar incorporant al llarg de l’any, és massa continuita per a temps excepcionals com aquests.  De fet l’abstenció se sitúa més a prop del “no” que del “si”; però al final la formació ha volgut escenificar el seu suport en temps de pandèmia i manifestar la seva predisposició pel diàleg i l’acord, però sense renunciar a cap dels seus plantejaments polítics. Tot plegat davant els importants reptes que segur ens portarà el 2021.

D’una manera més concreta, els principals punts de discrepància han estat:

-La negativa del govern per incorporar d’entrada la nostra proposta sobre l’Escut Social que hauria de permetre, sense més demora, l’execució d’un seguit de mesures en l’ambit social per donar contnuïtat al Pla de Recuperació que es va aprovar el passat mes de maig. Mesures com un pla local d’ocupació, el projecte radars,  el projecte “compadors solidaris”, millores en l’atenció domiciliària o mesures per combatre la bretxa salarial i dotar-nos de xarxes públiques de connectivitat.

-L’alt grau de decepció amb el govern pel que fa a la seva falta de convicció en les polítiques d’habitatge. De fet, hem pogut comprovar com les propostes que ha fet avui el govern són les mateixes que ja va fer fa un any, sense que des de llavors s’hagi avançat en pràcticament res.

-La poca dotació econòmica en partides estratègiques per avançar en la transició cap a les energies renovables i el millor reciclatge dels nostres residus. La lentitud en la instal·lació de plaques fotovoltiques en els edificis municipals o el desgavell en el contracte de les escombraries, en són dos bons exemples.

-Les retallades en cultura (10% en activitats i esdeveniments locals i 0% en les aportacions a la Fundació Thyssen) són inversament proporcional al que hauria estat del nostre grat.

-Finalment, apuntar que la nostra formació no pot avalar l’augment salarial en el càrrec de confiança d’un arquitecte per a assessorament urbanístic que va lligat al pressupost. Són 71.000 euros anuals per una jornada que ni tant sols és completa.

En el següent enllaç podreu consultar el document amb les nostres reflexions i esmenes al Pressupost 2021:

https://drive.google.com/file/d/195EKE2wkI-X946wvue6CC7nIFITX9Yc0/view?usp=sharing

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »