local GdC (2)

L’any 2014, Guíxols des del Carrer es configura com una plataforma ciutadana oberta a totes les persones i a totes les ideologies d’esquerres i transformadores de la ciutat. Amb la voluntat d’entusiasmar a molta gent decebuda amb la política municipal i amb la convicció col·lectiva que es poden canviar les coses des de baix, es comença a treballar amb el propòsit d’aglutinar una candidatura que sigui el més àmplia possible de cares a les municipals de 2015.

Durant un any, persones representatives de diferents grups i formacions polítiques, com Procés Constituent, Iniciativa per Catalunya Verds, Candidatura d’Unitat Popular, Esquerra Unida i Alternativa, i també persones de diferents moviments socials, entitats locals i altres a títol individual, es reuneixen amb aquesta finalitat. Aquestes trobades donen pas finalment a una candidatura que, sota el nom de Guanyem Guíxols des del Carrer, es presenta per primera vegada a les eleccions municipals. En aquesta candidatura hi són representades les diferents sensibilitats polítiques que van començar el projecte, excepte la CUP que a última hora decideix presentar-se pel seu compte. Després d’un procés de primàries intern, Jordi Lloveras és elegit el candidat a les municipals de 2015, en una llista on en els primers llocs l’acompanyen Laura Agüera i Julià Castelló. El grup treu un representant a l’Ajuntament i Lloveras es converteix en el primer regidor de Guanyem Guíxols des del Carrer.

L’any 2017, i després d’un procés intern de debat i per una àmplia majoria d’acord, el grup decideix integrar-se sota l’aixopluc de la nova formació política que ha sorgit arreu del territori català: Catalunya en Comú. A partir d’aquest moment, Guanyem Guíxols des del Carrer es converteix en el referent local dels comuns i passa a anomenar-se Guíxols des del Carrer – En Comú Guanyem.

L’any 2019, i després d’un acord amb Podem, la formació torna a presentar-se a les eleccions municipals, aquesta vegada sota el nom de Guíxols des del Carrer – En Comú Podem, i amb una llista que en els primers llocs té a Jordi Lloveras, Cristina Garcia i Julià Castelló. El resultat final, malgrat obtenir més vots que quatre anys enrere, situa novament a la formació amb un sol regidor.

El 2023, Guíxols des del Carrer – En Comú Podem torna a presentar-se a les eleccions. Aquesta vegada ho fa amb una llista que encapçala de nou Jordi Lloveras, però que renova els altres primers llocs de la llista amb Lis Brusa i Salvador Sánchez. La formació obté més vots que quatre anys enrere, però es queda a només 23 vots del seu gran objectiu: assolir la segona regidora.

Translate »