El govern rebutja convertir l'antic hotel Mediterráneo en un projecte d'habitatge cooperatiu. Ho fa vuit anys després d'anunciar la construcció d'habitatge públic en aquest mateix immoble. Un habitatge que mai s'ha materialitzat
El govern municipal de TxSF i PSC ha rebutjat la nostra proposta per convertir l’immoble de l’antic hotel Mediterráneo en un projecte d’habitatge cooperatiu. Aquest és el mateix govern que l’any 2017 va rebre, per part de la Generalitat, la cessió d’aquest immoble a canvi de fer-hi habitatge social. A partir d’aquí, la història és prou coneguda: degradació gradual d’aquest immoble durant els darrers vuit anys sense que s’hagi culminat mai cap projecte d’habitatge protegit. Fruit d’això la Generalitat l’ha tornat a subhastar, quedant sempre deserta la seva adjudicació. Ara la ciutat podria tornar a demanar la seva cessió, o bé, adquirir-ho a través del dret de tanteig i retracte amb un preu que oscil·laria els 400.000 euros. L’habitatge cooperatiu és un model basat en la propietat col·lectiva que actualment està en expansió i que troba el seu encaix en el Pla territorial d’habitatge de la Generalitat. Aquest Pla preveu, d’aquí fins el 2030, la construcció de 50.000 nous habitatges públics a tot Catalunya i contempla diferents àmbits d’actuació, un d’aquests té a veure amb l’habitatge cooperatiu. D’aquesta manera, el Pla contempla una línia pública de finançament per a projectes d’habitatge cooperatiu en municipis de més de 20.000 habitants. Han de ser municipis que disposin de solars o immobles municipals i els cedeixin a cooperatives d’habitatge. Per això pensem que aquesta era una bona oportunitat per a la ciutat, primer per donar a conèixer un model d’habitatge que fuig de l’especulació i és sempre més econòmic, després per anar sumant en l’objectiu de guanyar habitatge assequible i, finalment, per donar sortida a un immoble que cada cop està més degradat.
Més sort ha tingut l’altra de les nostres propostes, aquesta referida a l’amiant. La nostra formació considera que estem davant d’un cas de salut pública que, lògicament, ha d’implicar a l’administració que és qui, en definitiva, ha de vetllar per la salut pública. I cada administració, en aquesta responsabilitat compartida, hi ha de jugar el seu rol o el seu paper. L’administració municipal ho ha de fer tenint un control clar d’ on està ubicat aquest material i del seu estat de conservació. Per això, demanem que es publiqui el cens d’edificis, instal·lacions i emplaçaments amb presència d’amiant de Sant Feliu de Guíxols. I, en el seu torn, que la Generalitat doti de recursos suficients una nova convocatòria d’ajudes per a la retirada de l’amiant, després de l’èxit de l’anterior convocatòria que es va exhaurir en menys de tres mesos.
El Ple també ha aprovat, de manera definitiva, el Pla de mobilització de l’habitatge buit. Ho ha fet assumint part de les al·legacions al text inicial que va presentar el nostre grup polític. Aquest Pla ens haurà de permetre desenvolupar estratègies amb l’objectiu que una part de l’habitatge buit que tenim al municipi, que no és poc, al final pugui servir per atendre necessitats actuals i reals, que tampoc són poques. Ara faltarà que el govern s’ho acabi de creure, en tot cas estarem atents al seu desenvolupament.
En l’apartat de precs i preguntes ens hem interessat per l’accés a l’espai públic del Club Nàutic Vell, just aquella glorieta que hi ha després de passar les escales que pugen fins el Salvament, i que en el seu moment la nostra formació va denunciar el seu tancament. Sembla que per fi el govern municipal ha pres cartes a l’assumpte i que en breu aquell espai tornarà a estar lliure de pas. Ja era hora. També ens hem interessat pels casals d’estiu municipals. En aquest sentit, hem tingut coneixement del calendari i resulta que hi ha una setmana al mig del calendari, la que va del dilluns 28 de juliol al divendres 01 d’agost, que no té activitat. És cert que el divendres és festiu, però resulta que estem deixant quatre dies laborables sense activitat amb el conseqüent trasbals que això suposa per a famílies que aquells dies treballen i que comptem amb el casal. Ens sembla que per un dia de festa deixar tota una setmana sense activitat no és correcte i per això hem sol·licitat que aquells dies laborables també hi hagi casal.
Leave a Comment
You must be logged in to post a comment.