→ 29 d’agost de 2019. Ple Municipal

Sant Feliu de Guíxols plantarà cara al plàstic no reutilizable.

Així es desprèn d’una proposta nostra aprovada en el Ple d’avui i que, entre altres qüestions, planteja programar i impulsar una campanya divulgativa i de conscienciació per reduir l’ús del plàstic no reutilizable a tot el municipi i, al mateix temps, eliminar de tots els edificis de titularitat municipal, i les seves dependències i activitats públiques, l’ús d’envasos no reutilitzables de plàstic. És sabut que la Comissió Europea ha emès una Directiva sobre plàstics que a partir del 2021 prohibirà directament la comercialització de plàstics no reutilitzables (entre ells: palletes per a la beguda, bastonets per a les orelles, plats i coberts de plàstic, palets de globus i càpsules de cafè, que hauran de fabricar-se exclusivament amb materials sostenibles). Davant d’aquesta situació la pregunta era, mentre no arriba el 2021 i cada estat membre es prepara per aplicar la Directiva, què fem? Esperem i ja està, o com a ciutat som proactius i prenem la inicialtiva. En aquest sentit, valorem molt positivament l’aprovació de la proposta perquè representa un pas endavant en la conservació i protecció del nostre entorn.

Una altra de les propostes aprovades avui en el Ple (aquesta a iniciativa conjunta d’ERC, GdC i MES) ha estat el d’impulsar un grup de treball amb la finalitat de preparar un acte de reconeixement i homenatge a les víctimes del nazisme. La data proposada no és casual. El 5 de maig coincideix amb la data de l’alliberament del camp de Gusen, on se sap que hi van morir vuit persones de Sant Feliu de Guíxols. Cal tenir ben present la memòria històrica. No podem oblidar mai la barbàrie, la crueltat i la brutalitat que el nazisme va portar al món. Va ser una màquina de terror i d’aniquilació de milions de persones i, entre aquestes persones, n’hi havien també de la nostra ciutat.

El Ple també ha aprovat una moció per denunciar la tragèdia humanitària del Mediterrani i de reconeixement a la feina feta per l’Open Arms. Altres punts que també s’han aprovat en el Ple d’avui han estat: una millor regulació de l’ús dels aparcabicis (en concret el que està ubicat en el Passeig Rius i Calvet) i la instal·lació d’un de nou a la zona de la pista de bàsquet del Passeig del Mar;  la declaració com parcel·la sobrera del terreny de 1,02 m2 que hi ha al C/ Sant Isidre 35; un expedient de suplement de crèdit per valor de 65.000 euros per despeses vàries; un contracte d’assessorament en feines de gestió per l’Escola de Música fins a final d’any amb un cost de 6.800 euros i, també per l’Escola de Música, un nou suplement de crèdit per valor de 25.000 euros per ampliar jornada de professorat.  També s’ha aprovat una transferència de crèdit de 147.000 euros que es destinarà, majoritàriament, a millores en edificis municipals.

Per finalitzar, i en l’apartat de prec i preguntes, el nostre regidor ha situat la falta de papereres que hi ha actualment en el nou tram del Passeig Rius i Calvet i en el Moll de Pedra; també ha instat que es demanin responsabilitats a l’empresa del servei de gandules i para-sols de la zona de la Taverna del Mar a Sant Pol pel seu reiterat incompliment de les condicions de la concessió; i finalment ha preguntat per les intencions anunciades per la companyia elèctrica Endesa de tallar el subministrament, a partir de l’1 d’octubre, a totes aquelles families que es troben en situació de vulnerabilitat i que tenen deutes pendents. Recordem que, segons la Llei de pobresa energètica,  el 50% del deute d’aquestes families l’ha d’assumir la companyia i l’altre 50% l’administració (en aquests moments, i sota una certa coacció, Endesa està reclamant aquest deute als ajuntaments). A Sant Feliu de Guíxols conviuen 72 famílies en situació de pobresa energètica.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »