→ 22 de juliol de 2021. Comissions informatives

La nostra formació insta al govern municipal a la instal·lació de "comptadors solidaris" i a donar passos cap endavant en la gestió pública de l'aigua

Avui s’han reunit les diferents comissions informatives per dictaminar els temes que aniran al Ple de dijous vinent.

El nostre grup hi portarà dues mocions. La primera d’elles és una proposta per incidir en la gestió de l’aigua, entesa aquesta com un bé públic d’ús compartit. La proposta es fa des de tres vessants diferents: la primera, per demanar que la nostra ciutat se sumi a l’iniciativa dels “comptadors solidaris” que permet garantir el subministrament d’aigua a totes les llars en situació de vulnerabilitat, també en aquelles que es troben en situació d’habitatge irregular; la segona, per fer un inventari de l’estat de les fonts públiques que tenim a la ciutat i garantir que totes ragin correctament; i la tercera per estudiar la situació del contracte vigent de concessió del servei d’aigües (recordem que es va signar l’any 1998 amb una durada de 50 anys i que, actualment, sobrepassa els màxims establerts per aquest tipus de contracte).

La segona de les mocions és per demanar el restabliment de l’activitat sanitària a tots els Centres d’Atenció Primària (CAP) i Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de Catalunya. Sense una Atenció Primària que sigui forta i robusta, no pot haver-hi un sistema públic de salut que sigui de qualitat, equitatiu i resolutiu.

El Ple també aprovarà el compte general de l’exercici 2020 i diverses operacions de tresoreria, entre elles un crèdit extraordinari de 30.000 euros per fer més estudis i assessories de projectes que, segons el govern, són estratègics i un altre, aquest per 40.900 euros, destinat a diverses partides de serveis socials; també es donarà sortida a un suplement de crèdit de 50.000 euros destinat al servei d’atenció domiciliària i al servei d’aliments; i, finalment, s’aprovarà un suplement de crèdit per valor de 92.000 euros on s’inclouen diferents conceptes, com per exemple reparacions i materials d’edificis o exposicions culturals.

 

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »