→22 de juliol de 2020. Comissions Informatives

Si com a societat estem obligats a canviar de paradigma en el transport urbà, la possible dicotomia sembla simple: o la bici o la salut

Avui s’han celebrat les comissions informatives per dictaminar aquells temes que dimecres vinent aniran al ple del mes de juniol. Aquest mes, per motius d’agenda d’Alcaldia, les comissions i el ple es fan en dimecres en comptes dels dijous com és habitual. La nostra formació ha plantejat una proposta i una moció. La primera és per fomentar l’ús de la bicicleta en el nostre terme municipal, començant per fer una diagnosi de la situació actual, un Pla Director, i a partir d’aquí, a mig termini, estudiar com articular propostes concretes que vagin encaminades a millorar els itineraris aconsellats per a bicicletes i dotar-los de continuïtat, incrementar la seguretat viària, per exemple millorant la senyalització, augmentar la xarxa de carril bici entre diferents espais i zones de la nostra ciutat i veure les possibilitats de disposar d’un servei municipal de gestió de bicicletes, a banda de les campanyes de sensibilització que es puguin fer. La segona de les mocions, aquesta d’índole política, és per instar a la Mesa del Congrés dels Diputats per obrir una comissió d’investigació sobre les relacions diplomàtiques i comercials entre Espanya i Aràbia Saudita, el seu vincle amb institucions i empreses espanyols i els seus efectes sobre l’erari públic. Una investigació que permeti esclarir les possibles responsabilitats polítiques i penals, també les del rei emèrit. A veure si a la tercera va la vençuda. El Ple de dimecres vinent també debatrà la nova ordenança municipal que regularà el sector del taxi a la ciutat, una modificació de les ordenances fiscals per bonificar la taxa de domini públic d’entrada de vehicles a través de les voreres i l’aprovació inicial del projecte d’arranjament dels desperfectes ocasionats pel temporal Glòria a l’espigó de Garbi o Moll de Pedra. Malgrat que en el seu moment es va dir que el cost de l’obra de reparació, valorat en uns 450.000 euros, aniria a càrrec de la Generalitat, avui hem sabut que finalment serà l’Ajuntament el que haurà d’abonar la reparació. Finalment, destacar que aquest Ple de juliol comptarà amb la presència del Síndic Municipal de Greuges que presentarà la seva Memòria corresponent al 2019.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »