→21 de març de 2019. Comissions Informatives. Nota del Grup

El govern ha de presentar, per la via d'urgència, un Pla Econòmic i Financer 2019-2020 perquè ha gastat per sobre de les seves possibilitats.

Avui s’han reunit les comissions informatives per dictaminar sobre aquells temes que aniran al Ple Municipal de la setmana vinent. Novament les operacions pressupostàries han estat les  protagonistes destacades. Primer, davant la proposta d’aprovació d’un nou suplement de crèdit i d’una nova transferència de crèdit, i segon, per la presentació per la via d’urgència d’un Pla Econòmic i Financer 2019-2020 en sobrepassar-se la regla de la despesa. La regla de la despesa és un mecanisme legal que s’imposa als ajuntaments i que consisteix en què la variació de despesa computable en un any en relació a l’anterior no pot superar la taxa de referència de creixement del PIB (actualment un 2,7). És a dir, que el govern actual ha gastat per sobre de les seves possibilitats en un afany d’acabar obres i projectes durant aquest últim any de mandat. Aquest Pla Econòmic i Financer 2019-2020 demostra que la pròrroga pressupostària que el govern va forçar té molt a veure amb criteris electoralistes i poc a veure amb els criteris de gestió eficient que tant li agrada presumir. A banda dels temes pressupostaris, el Ple debatrà dues propostes nostres. La primera, a iniciativa del grup promotor que està organitzant “L’any Caimó”, és per demanar que es col·loqui una placa identificativa a la seva casa natal ubicada en el C/Sant Domènech 60 i una fotografia a la sala de plens del consistori (enguany es compleixen els 200 anys del naixement a la nostra ciutat de Pere Caimó Bascós, que va ser diputat a Corts per la demarcació de Girona i alcalde de la nostra ciutat en dues ocasions). La segona proposta fa referència a la problemàtica actual amb l’arribada de menors estrangers no acompanyats i sense referents familiars. Una situació, en el marc d’una crisi migratòria global a escala europea, que implica un repte molt important per a totes les institucions públiques ja que no podem passar per alt que aquests menors, un cop han passat la frontera, són responsabilitat de les nostres institucions. Per això la moció demana mesures concretes i finançament adient per treballar, de manera col·laborativa, la seva inclusió social fugint dels discursos racistes i discriminatoris que l’única cosa que fan és dificultar la convivència.

 

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »