→ 20 de setembre de 2018. Comissions Informatives. Nota del grup

La Comissió del Nomenclàtor emet un vot unànime a la nostra proposta de desvincular el nom d’Antoni Vidal del de la Rambla

Avui, prèviament a les reunions de les Comissions informatives, s’ha reunit la Comissió del Nomenclàtor per emetre la seva valoració sobre tres propostes concretes: una, reformular el nom de la Rambla Vidal; dues, proposar el nom “1 d’octubre de 2017” a un espai, carrer o plaça del municipi i, tres, anomenar com a Parc de la Llibertat l’espai públic que hi ha davant l’Escola Baldiri Reixach. En la primera de les tres propostes hi ha hagut unanimitat en el fet de desvincular el nom Antoni Vidal de la Rambla, després que el nostre grup donés a conèixer el seu passat com esclavista en uns anys on el tràfic d’esclaus ja era il·legal, deixant, de moment, el nom topònim de La Rambla. En la segona, i després d’un ampli debat, el dictamen de la Comissió no ha pogut ser per unanimitat i s’han votat, finalment, dues propostes d’espai que aniran al Ple: Rambla 1 d’octubre de 2017, que ha obtingut 2 vots, i Plaça Mercat 1 d’octubre de 2017, que en ha tingut 5. Dijous vinent el Ple municipal haurà de decidir al respecte. A continuació s’han reunit les diferents Comissions Informatives. En el decurs de les mateixes, el nostre regidor ha presentat una moció amb motiu del 7 d’octubre, Dia Mundial del Treball Digne, i, en aquest sentit, la proposta insta, entre altres qüestions, a impulsar l’elaboració d’un diagnòstic local de la situació de les treballadores de la llar  i, a partir dels resultats obtinguts , desenvolupar, a través dels canals institucionals de l’Ajuntament, campanyes de difusió per donar a conèixer els drets laborals de les persones treballadores de la llar i campanyes de sensibilització i conscienciació sobre la dignificació de l’aquestes feines. El Ple també abordarà la modificació d’una sèrie d’ordenances fiscals, bàsicament actualitzacions. La mala notícia ha vingut en el tema de les urgències, quan el govern ha anunciat que portarà al Ple una continuïtat del contracte del serveis d’escombraries fins a la nova adjudicació del mateix. El problema de les escombraries s’enquista.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »