→ 24 de maig de 2018. Comissions Informatives. Nota del Grup

Proposem destinar part del romanent de tresoreria a un projecte de participació ciutadana.

Avui, en el marc de les diferents Comissions Informatives, hem presentat les tres propostes que portarem al Ple d’aquest mes de maig. Una primera per a la dotació d’una partida pressupostària, a compte del romanent de tresoreria 2017, dotada amb 150.00 euros i destinada a un projecte de participació ciutadana, perquè d’aquesta manera siguin els propis veïns i veïnes els que puguin fer propostes de manera directa per invertir aquests diners. Les propostes han de fer referència a inversions per a la ciutat, siguin aquestes per a la millora d’equipaments municipals, per a l’adquisició de mobiliari urbà o per a obres de millora d’espais públics (carrers, senyalització, enllumenat, zones verdes, clavegueram…). La segona de les nostres mocions és per denunciar i condemnar les massacres comeses per les forces armades israelianes a la franja de Gaza contra la població palestina. Finalment hi havia una tercera moció, per a la protecció del corall vermell al nostre litoral, però que finalment l’hem retirat atès que el govern de la ciutat en ha presentat una de semblant i pensem que, en temes com aquest, és important anar tots a una. Només hem de lamentar que aquest interès per a la protecció del medi natural no l’hagués tingut el govern abans amb el tema dels 15 oms de Rius i Calvet. ERC portarà al Ple dues mocions més: una pels drets de les dones víctimes d’agressions sexuals, en referència a la sentència coneguda pel cas “la Manada”, i una altra de suport al professorat del IES Palau de Sant Andreu en solidaritat amb el professorat afectat i exigint que s’aturi aquesta campanya de criminalització dels docents i l’ofensiva del PP i C’s contra l’ensenyament públic català. Per la seva part, CiU portarà al Ple una proposta perquè el govern de la ciutat estudiï la possibilitat d’incorporar al patrimoni municipal la col·lecció “ratpenat” de l’artista guixolenc Josep Almar. El Ple també debatrà la moció del PSC “pel diàleg i la reconsideració” que va quedar pendent del mes anterior. Altres temes que aniran al Ple de maig seran la Memòria del Síndic Municipal de Greuges, el Compte General de l’exercici 2017.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »