→ 19 d’abril de 2018. Comissions Informatives. Nota del Grup

El turó del Guíxols necessita una actuació urgent per netejar i endreçar la zona, i també, per adequar-la amb els elements de protecció i rotulació adients.

Avui, en el marc de les diferents Comissions Informatives, hem presentat les propostes que portarem al Ple d’aquest mes. La primera d’elles és per posar encara més en valor el conjunt del turó del Guíxols configurat pel Port medieval, el Fortim, el Salvament i l’espai on hi havia el poblat iber. En aquest sentit, i a banda de sumar els esforços col·lectius necessaris (govern, oposició, entitats municipals i institucions supramunicipals), proposem reforçar i dinamitzar el paper de la Comissió Local de Patrimoni amb la inclusió de persones expertes i representants d’entitats culturals de la ciutat. També, i davant el lamentable estat que actualment presenta el cim del turó allà on antigament es va albergar el poblat iber i més tard el llatzeret, hem proposat netejar-ho, endreçar-ho i fer una reposició del camí incorporant els elements de protecció i rotulació necessaris. La segona de les nostres propostes fa esment al rebuig perquè la ciutat imparteixi noves edicions del curs formatiu “Encuentra tu ruta”. Es tracta d’un taller formatiu d’unes 30 hores que patrocina Coca Cola i que vol orientar a dones en el camp de l’emprendoria laboral. La nostra formació ha recordat la relació d’aquesta multinacional amb la precarietat laboral, el cas de Fuenlabrada és prou evident, i ha recodat al govern que hi ha multitud d’entitats, despatxos o organitzacions que imparteixen cursos d’aquesta mena amb la mateixa, o més, qualitat. L’última que hem presentat és de suport a la ONG Proactiva Open Arms.

Per la seva part, el grup socialista portarà al Ple dues mocions: una, per a una implementació efectiva de la Renda Garantida de Ciutadania, i l’altra, a favor del diàleg i la reconciliació. ERC portarà també una moció al Ple, en aquest cas per a la denúncia de la criminalització dels CDR. Finalment, CiU defensarà una moció per denunciar la deriva antidemocràtica i autoritària de l’estat espanyol.

Aquest Ple també serà el que aprovarà el Reglament Regulador de la Comissió del Nomenclàtor, pas previ i preceptiu perquè la Comissió comenci a treballar. També s’aprovarà un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Santa Cristina per a la prestació conjunta del servei de taxi. El Ple també haurà d’aprovar noves partides pressupostàries a compte d’una part del romanent de 2017, que en la seva totalitat pugen a 506.000 euros. D’entre aquestes partides destaquen: 115.000 en despeses de celebracions assenyalades i Nadal, 50.000 en premsa i comunicació, 40.000 en exposicions per a l’àrea de cultura,  20.000 en el Teatre Municipal, 20.000 en subvencions a escoles esportives o 20.000 en lloguer de naus per a cicles formatius.

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »