→15 de març de 2018. Comissions Informatives. Nota del Grup

GdC proposa que el proper Festival Porta Ferrada sigui també un clam a la llibertat d'expressió.

El nostre regidor ha presentat avui, en el marc de les Comissions Informatives, les mocions que portarà el grup al ple municipal de març (un ple que amb motiu de la Setmana Santa no es farà l’últim dijous de mes, sinó el dijous vinent dia 22). Les mocions són tres. La primera perquè el proper 14 d’abril, coincidint amb el 87è aniversari de la II República, s’hissi la bandera tricolor republicana a la plaça Miquel Murlà, al costat del monument a les víctimes de la guerra civil. La segona és per manifestar la preocupació del nostre consistori per la deriva autoritària de l’Estat espanyol i mostrar un ferm compromís amb la defensa de la llibertat d’expressió. En aquest sentit el nostre grup proposa que es facin les gestions oportunes perquè el cantant Valtònyc, condemnat per injúries a la corona a partir de la lletra de les seves cançons,  formi part del cartell del 56è Festival Porta Ferrada 2018. La tercera de les mocions és per demanar revertir les declaracions d’IVA que el Ministeri d’Hisenda està fent a entitats culturals de Catalunya a partir d’una interpretació restrictiva i recaptatòria de la normativa, i ressaltar el reconeixement del nostre municipi cap a  les entitats culturals i  mitjans de comunicació afectats pel seu compromís de servei públic. Al marge de les mocions, el nostre grup també preguntarà, entre altres qüestions, sobre els serveis funeràris a la nostra ciutat i sobre les obres de Can Rius. En relació a una moció presentada per CiU, referent a la defensa del model educatiu a Catalunya i d’immersió lingüísitca, el nostre regidor ha presentat esmenes a la mateixa amb el propòsit de poder articular un text conjunt. Una altra de les mocions que aniran al ple, aquesta a proposta de CiU i MES, fa referència  a les troballes arqueològiques de la plaça Abadía. El text demana que s’expliqui el resultat d’aquestes troballes i la gestió que s’ha de fer perquè siguin visitables i, en conseqüència, com poden afectar al futur projecte del Museu Thyssen. Una altra de les mocions, de CiU, proposa donar el nom “ 1 d’octubre” a un espai públic de la nostra ciutat. Altres temes que aniran al Ple, aquests a proposta del govern, són el Pla d’Igualtat intern de l’Ajuntament, el Reglament que regula els treballs en benefici de la comunitat com a mesures alternatives a les sancions previstes per les infraccions tipificades a l’ordenança municipal de convivència ciutadana, una proposta d’amortització de deute bancari,  l’adhesió al nou conveni de referència amb el Xaloc sobre el Pla d’Assistència Contable o l’aprovació del Manual de normes i procediments per a la gestió del patrimoni de l’Ajuntament.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »