→22 de juny de 2017. Comissions Informatives. Nota del regidor

GdC ha presentat una moció per proposar l’adhesió de Sant Feliu de Guíxols a l’Estratègia Catalana Residu Zero.

Avui s’han reunit les respectives Comissions Informatives per dictaminar sobre aquelles qüestions que s’hauran de debatre en el Ple municipal de dijous vinent. En aquest sentit, apuntar que el nostre Grup ha presentat una moció per proposar l’adhesió de Sant Feliu de Guíxols a l’Estratègia Catalana Residu Zero. Aquesta és una línea de treball que implica avançar cap a la reducció dels residus que genera la ciutat i, per això, planteja estratègies concretes per reduir el consum de productes que no facin residus que siguin reciclables, reutilitzables o fàcilment assimilats pel medi ambient. L’objectiu final és aconseguir que, l’any 2020, la producció de residus sigui inferior a 1,20 kg/habitant/dia (objectiu europeu). Actualment Sant Feliu de Guíxols, segons dades oficials de l’Agència de Residus de Catalunya (2015), té un índex de generació de residus per càpita de 1,82 kg/habitant/dia, superior a la mitjana catalana (1’44), també superior a la mitjana de les comarques gironines (1,68) i molt lluny de l’objectiu europeu (acceptat també pel govern català) de 1,20 l’any 2020. És evident que actualment la nostra ciutat té un problema important amb la generació de residus, que aquesta és excessiva, que això comporta un augment important de costos (econòmics, però també ambientals) i que una bona manera de contrarestar-ho és seguint les indicaciones que planteja l’Estratègia Catalana Residu Zero. A banda de la moció, el Ple també debatrà sobre la contractació de serveis extres de recollida i neteja pels mesos d’estiu, sobre les normes urbanístiques relatives a la densitat d’habitatges referida a l’edificació, i sobre una moció presentada per CiU relativa a obres de millora de la xarxa d’aigua de la zona de Tueda.

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »