Ni preservació, ni necessitat

Ni preservació, ni necessitat

Enrenou per la compra del local que antigament va ser la seu de Caixabank

El govern municipal s’ha gastat 850.000 euros en la compra del local on antigament hi havia La Caixa, a La Rambla. Diu que ho ha fet, en part, per preservar patrimoni, ja que es tracta d’uns baixos que formen part d’un edifici dissenyat per l’arquitecte Rafel Masó l’any 1923. Si fem cas d’això, i tenint en compte que a la nostra ciutat hi ha molts exemples d’immobles protegits que es troben en mans privades, l’Ajuntament acabaria arruinat. Començant per la Casa Cases (1918) al C/ Octavi Viader i que també va ser dissenyada per Rafel Maso. O altres com Casa Pécher (1898) al C/Capmany, Casa Maruny (1906) al C/Mall, Casa Mainegre (1898) al C/Trafalgar, Casa Patxot (1917) al Passeig del Mar o Casa Estrada (1890) a Sant Pol. Totes elles protegides. De fet, un dels béns més valorats i protegits de la nostra ciutat com és el Casino La Constància, tampoc és propietat de l’Ajuntament. Per tant, tots aquests immobles, com els baixos que ha adquirit l’Ajuntament, ja estan protegits, a no ser, clar, que el propi Ajuntament ho modifiqui. Dir que la compra s’ha fet per preservar patrimoni és una fal·làcia.

Evidentment que el govern actual, amb el seu Alcalde al capdavant, té tota la legitimitat per fer l’adquisició si així ho considera oportú, de la mateixa manera que molta gent té tota la legitimitat per dir que ara no era el moment (el concepte “oportunitat” és sempre subjectiu segons es miri).

Finalment, i en relació a la nova ubicació de l’Oficina de Turisme, l’altre gran argument que fa servir el govern per justificar la compra, s’ha de dir que encara falta més d’un any perquè comencin les obres del nou Thyssen i l’oficina s’hagi d’ubicar en un altre lloc, per tant ara mateix no hi ha una necessitat imminent. Això en el supòsit que les obres comencin a temps, però ja sabem que amb aquest Alcalde, entre que ho diu i es fa efectiu, els terminis sempre s’allarguen més del compte, en tenim uns quants d’exemples d’això: el contracte de les escombraries, l’aparcament de La Corxera, la segona fase del Parc Central que tenia que servir per millorar i ampliar la residència de gent gran, la cobertura de la riera de Sant Amanç…

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »