→ 27 d’agost de 2020. Ple municipal

Sant Feliu de Guíxols tindrà un Pla de Mobilitat Sostenible que es començara a treballar el 2021

O al menys això és el que es desprèn de la intervenció del govern a la nostra proposta per treballar un Pla Director de la Bicicleta. Les mesures plantejades avui i que haurien de permetre millorar els itineraris urbans aconsellats per a bicicletes, incrementar la seguretat viària, dimensionar la xarxa de carril bici entre diferents espais i zones de la ciutat, estudiar les possibles actuacions a fer en infraestructures per a bicicleta i veure també les possibilitats de disposar d’un servei municipal de gestió de bicicletes, formaran part d’un pla més ampli i extens que es començarà a treballar l’any vinent. És important que en els temps actuals, la ciutat doni un pas endavant en el tema de la mobilitat urbana. Pensem que cal fer-ho per la sostenibilitat del nostre entorn, cada dia més castigat, però també per la nostra pròpia salut. Avui sabem que el grau de contaminació atmosfèrica té una relació directa amb pandèmia que estem vivint, en aquest sentit les estadístiques són molt clares: vuit de cada deu morts pel coronavirus ho han estat per patologies prèvies que tenien a veure amb la contaminació provocada pel diòxid i monòxid de carboni que expulsen el vehicles motoritzats. Mai és fàcil trencar amb els costums i les maneres de fer habituals, però és evident que si volem guanyar en salut, tard o d’hora, haurem de plantejar-nos fer canvis. El Pla de Mobilitat Sostenible sembla una bona idea, per això al final hem retirat la moció. Ara estarem atents a com es desenvolupa.

Si que s’ha aprovat la nostra moció per instar a la Mesa del Congrés de Diputats a obrir una comissió d’investigació sobre les relacions diplomàtiques i comercials entre Espanya i Aràbia Saudita, el seu vincle amb institucions i empreses espanyoles i els seus efectes sobre l’erari públic; una investigació que ha de permetre conèixer la veritat i esclarir les possibles responsabilitats que d’ella s’en derivin, també les del rei emèrit.

També s’ha aprovat, per unanimitat, una moció on es demana que l’Ajuntament no cedeixi de manera voluntaria el romanent que té de tresoreria, tal i com contempla el Real Decret fruit de l’acord entre el PSOE i la FEMP. En aquest sentit dir que la posició de Catalunya en Comú i Podem Catalunya durant les negociacions ha estat sempre contrària a l’acord, si bé ha estat una oposició propositiva. I ho ha estat bàsicament perquè pensem que en el contetx actual el lliurament del romanent de tresoreria pot ocasionar a molts ajuntaments dificultats per assegurar la seva viabilitat. I també perquè pensem que la no exigència del compliment de la regla de despesa prevista a l’acord només durant l’exercici 2020, s’hauria de fer extensiva com a mínim als propers dos anys, ja que serem els ajuntaments els que seguirem a primera línia donant resposta a les conseqüències de l’emergència sanitària dels propers anys. El grup confederal de Unidas Podemos treballa per fer efectiu el pacte de govern i derogar, total o parcialment, la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera. Aquesta és per a nosaltres la prioritat. I és qüestió de temps aconseguir-ho. Sembla que faci una eternitat, però només fa vuit mesos que Unidas Podemos és al govern (amb pandèmia inclosa). Els tràmits legislatius són llargs i la correlació de forces és la que és, però és qüestió de temps. Des d’En Comú Podem, i com sempre hem fet, continuarem defensant l’autonomia local i la suficiència financera dels ajuntaments.

Aquest Ple també ha aprovat el desistiment del procés actual de licitació del contracte de serveis de neteja viària i recollida selectiva de la ciutat i l’inici d’un nou procés de contractació; és a dir, que en bona mesura tornem a la casella de sortida. En aquest punt la nostra formació s’ha abstingut (en un post diferenciat comentem els motius de l’abstenció). També s’ha aprovat una modificació de la plantilla en els següents termes: creació d’una plaça d’agent de la policia local, creació d’una plaça de tècnic/a en inclusió social i modificació d’una plaça de delineant a inspector d’obres. Finalemt el Ple ha donat llum verda a les normes d’organització i funcionament de l’Escola de Música i a la convalidació d’un crèdit extraordinari i transferència de crèdit per a despeses derivades del covid.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »