Deixadesa del govern davant una reiterada infracció ambiental

Deixadesa del govern davant una reiterada infracció ambiental

L’Alcalde va dir en sessió plenària que “hem obligat a l’empresa a regularitzar la situació”, però la veritat és que tot continua igual  

A la carretera vella que va de Sant Feliu fins a Castell d’Aro, coneguda popularment com el camí del butà i que fa poc va ser  batejada amb el nom de camí de la riera de Vilartagues, hi ha una planta de tractament  i transferència de residus procedents d’activitats d’excavacions i materials de la construcció. La planta es troba ubicada en una parcel·la que té els permisos i usos compatibles amb la gestió d’aquesta activitat. No obstant, des de fa temps s’observa que els materials es van acumulant sense que hi hagi cap traspàs dels mateixos a cap abocador ni planta de reutilització. De fet, es van amuntegant com si fos un abocador, en lloc d’una planta de tractament. Això ha fet que s’hagin format grans muntanyes de sorra, visibles des del l’exterior, que trenquen amb la fisonomia del paisatge i que representen un problema d’aixecament de sorra i pols quan el vent bufa fort.

A més, l’empresa que gestiona la planta ocupa una altra parcel·la confrontant on també hi desenvolupa part de la seva activitat. Aquesta segona parcel·la no té els permisos adients per fer-hi una activitat com la que s’hi fa. A més, aquest espai també comença a acumular importants desnivells en el terreny conseqüència de l’amuntegament de materials residuals.

L’Alcalde va manifestar en el transcurs del darrer Ple municipal, en resposta a una intervenció del nostre regidor, que “hem obligat a l’empresa a què regularitzi la seva situació”; no obstant, hem pogut contrastar que, lluny del que va afirmar l’Alcalde, no s’ha regularitzat res i tot continua igual, havent-hi la mateixa activitat a les dues parcel·les amb una sobre acumulació en el volum de runes i residus que provoca una gestió gens sostenible de les mateixes.  Per tot això, i davant del que podria ser una infracció mediambiental i un desistiment de funcions per part del govern municipal, hem posat el cas en coneixement del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »