Es presenta Les Veus

Es presenta Les Veus

Es tracta d’una nova plataforma digital que vol millorar i aprofundir en la qualitat, transparència i pluralitat de la informació política d'àmbit local

A Sant Feliu de Guíxols els mitjans públics i locals d’informació i comunicació estan en mans del govern, sense possibilitat que els grups de l’oposició hi puguin tenir accés d’acord amb la representativitat que tenim en el consistori. És per això que els diferents grups municipals que configurem l’oposició, malgrat tenir discrepància d’opinió en alguns temes, en altres evidentment coincidim, ens hem organitzat per tirar endavant una nova eina informativa i de comunicació.

Els casos són prou evidents: Ràdio Sant Feliu amb la presència habitual i setmanal de l’alcalde, mentre hi ha una absència total d’espais per donar veu a opinions discordants o propostes alternatives. El butlletí  #Guíxols, on la suposada informació institucional s’ha convertit en un mer pamflet publicitari  exclusiu de l’acció de govern. El web de l’ajuntament, on hi ha una clara invisibilitat dels grups polítics a l’oposició. I, finalment, les xarxes socials de l’ajuntament amb un perfil clarament propagandístic, molt més que no pas institucional.

Aquesta és una situació que ja fa massa que dura i que des dels diferents grups de l’oposició (Junts, ERC, Comuns i MES) hem intentat solucionar per la via del diàleg i la negociació, però que, davant la negativa reiterada del govern a voler obrir aquests mitjans a una major participació i pluralitat, no ens ha quedat altra que organitzar-nos. Primer, per denunciar al Consell de l’Audiovisual de Catalunya l’ús partidista que Tots x Sant Feliu i el PSC fan dels mitjans locals i, a continuació, per obrir conjuntament una plataforma digital on s’escoltin aquestes altres veus, actualment gairebé silenciades en els mitjans públics.

“Les Veus” s’ha presentat en públic avui 3 d’octubre. En una primera fase agregarà totes les notícies dels quatre grups municipals amb una secció de vídeos on la ciutadania podrà conèixer de primera mà els posicionaments alternatius sobre els principals temes d’interès, com poden ser la falta d’habitatge protegit, la nova residència per a gent gran, el projecte del nou Thyssen  o, en general, informació de contrast del govern. També vol donar opció a les veïnes i veïns perquè hi facin arribar les seves queixes o suggeriments i, en una segona fase, obrir també el mitjà a les entitats de la ciutat que tinguin informació que transmetre. Una altra novetat de “Les Veues” serà un podcast, on s’analitzaran els punts del ple municipal. Finalment, “Les Veus” també tindrà una edició en paper per arribar a més gent.

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »