→ 19 de setembre de 2024. Comissions informatives

Portem a Ple la redacció d'un Pla integral contra les violències masclistes i la creació d'un Consell de les Dones

Avui s’han tornat a reunir les respectives comissions informatives per dictaminar els temes que aniran al Ple d’aquest mes de setembre. Entre ells, una proposta de la nostra formació per redactar i posar en marxa un Pla municipal integral contra les violències masclistes. Aquest pla, a banda de millorar les qüestions de coordinació i protocol, serviria per incidir en les estratègies de prevenció que s’han de dur a terme, tant a nivell educatiu com comunitari, i en les estratègies d’actuació que millorin la coordinació i la comunicació entre els diferents actors que hi intervenen (judicials, policials, serveis socials…). La proposta també planteja la creació a Sant Feliu de Guíxols d’un Consell de les Dones, que seria un òrgan consultiu de participació femenina que serviria per engegar debats i fer propostes en tots els àmbits de la vida política, cultural, econòmica, educativa i social de Sant Feliu de Guíxols que fossin d’interès per a les dones, donant visibilitat d’aquesta manera a les seves demandes, expectatives i preocupacions. En aquest sentit, el Consell  podria tenir un rol actiu en les polítiques de prevenció i sensibilització contra la violència masclista en el nostre municipi.

En aquest Ple el govern haurà de donar compte de l’informe auditor i de control sobre els contractes menors. L’informe fa referència a l’any 2022, però també té afectació sobre el 2023. En aquest punt, cal lamentar que la inspecció ha detectat la formalització de contractes menors de manera successiva que responen a necessitats recurrents i que no respecten els límits temporals (els contractes es repeteixen any rere any, o dins del mateix exercici,  amb els mateixos contractants). Aquesta pràctica es considera irregular, ja que de forma agrupada els contractes menors superen l’ import màxim que la Llei preveu. Per tant, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols subscriu contractes susceptibles d’incórrer en frau de llei per fraccionament irregular. Haurem d’estar atents a les explicacions que es donin al respecte en el Ple.

El Ple també aprovarà, entre altres punts, la creació del Consell Municipal de Seguretat, un òrgan consultiu de participació ciutadana que ha de permetre millorar la seguretat en el nostre municipi així com la percepció que la ciutadania en pugui tenir; la pròrroga del contracte per als serveis de qualitat, auditories tècniques i assessorament en la millora del servei de neteja viària; el contracte per a la instal·lació de plaques solars en el Teatre Municipal, que han de servir també per donar cobertura al Monestir, i l’actualització del preu del projecte de reforma de l’edifici de l’antic Hospital per destinar-ho a dependències municipals per a serveis administratius, un projecte valorat en 1,9 M€.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »