→ 22 d’agost de 2024. Comissions informatives

Portarem a Ple una proposta per revisar i actualitzar el POUM d'acord amb criteris de protecció paisatgístics

Avui s’han reunit les respectives comissions informatives per dictaminar els temes que aniran al Ple d’aquest mes d’agost. Per part nostra hem presentat una proposta per elaborar un estudi on es delimitin aquells àmbits afectats en el municipi d’acord amb la definició que el Pla Director urbanístic de revisió de sòls del litoral gironí (PDU) fa en relació als anomenats “ambients edificats”, és a dir, aquells àmbits que compten amb edificacions aïllades on l’espai obert assoleix una identitat clarament perceptible en relació al paisatge i que caldria protegir millor. La proposta preveu una suspensió de projectes i llicències urbanístiques durant un període màxim de dos anys, o fins que s’hagi fet la revisió d’aquests ambients en el planejament general de la ciutat (POUM).  Cal tenir present que el POUM de Sant Feliu de Guíxols data de 2006, mentre que el Pla Territorial parcial de les Comarques Gironines és de 2010 i el Pla Director urbanístic de revisió de sòls del litoral gironí, del 2021. Això fa que el nostre planejament no estigui actualitzat i, per tant, no estigui adaptat a les noves normes d’integració paisatgística i protecció de l’entorn natural.

El Ple també debatrà el Pla de prevenció d’incendis forestals. Es tracta d’un document que conté el conjunt de previsions i mesures que cal prendre per reduir les causes dels incendis, limitar-ne els efectes i facilitar-ne l’extinció. El Pla recull, entre altres qüestions, les franges perimetrals de protecció i els punts d’aigua.

Un altres dels punts del Ple serà la suspensió potestativa de tramitació de plans urbanístics i de projectes de gestió urbanística al llarg del tram urbà de la Riera de les Comes i els seus espais adjacents. Amb aquesta proposta es vol efectuar una anàlisi detallada de les determinacions del POUM als sectors i terrenys vinculats al tram urbà de la riera de les Comes, tot plegat amb la voluntat d’adaptar el planejament als canvis que s’han anat produint els darrers anys per l’aprovació definitiva de planejaments de rang superior o per altres normatives de caràcter sectorial. No hem de perdre de vista que el POUM de Sant Feliu de Guíxols és de 2006 i això fa que en molts aspectes li calgui una profunda revisió.

Finalment remarcar que en aquest Ple es produirà la compareixença, feta a petició del nostre grup, del regidor d’habitatge. La sol·licitud de compareixença es fa amb una doble voluntat: per un costat conèixer quants habitatges d’ús turístic irregulars s’han detectat en el nostre municipi d’ençà de l’aprovació del Pla, aviat farà dos anys, i per un altre per conèixer amb quina previsió de temps s’ha plantejat el govern començar a treballar la modificació del planejament urbà que permeti expressament aquesta compatibilitat de l’ús turístic amb el residencial, tal i com contempla el decret llei 3/2023.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »