→23 de maig de 2024. Comissions informatives

Demanem regular els rètols informatius que hi ha a les platges per a un millor enteniment, així com retirar les dutxes i els rentapeus

Avui s’han reunit de nou les Comissions informatives i la Junta de portaveus per dictaminar aquells temes que aniran al Ple de la setmana vinent. Per la nostra part hem presentat una proposta per a un millor enteniment dels rètols que tenim a la platja. I és que en el tall de platja que hi ha entre l’escola de vela Força 3 i l’espigó de pedra trobem fins a cinc rètols de “PROHIBIT BANYAR”,  si bé es dona la paradoxa que aquella és una zona molt freqüentada, bé sigui per anar-hi a nedar o per jugar a l’aigua, és a dir, en cap cas es respecten els rètols prohibitius. Tampoc ens consta que, ni per part de les autoritats municipals ni portuàries (atès que diuen que allò és zona portuària) s’hagi fet res al respecte perquè es compleixi amb la prohibició. Per això mateix entenem que cal normalitzar la situació i canviar aquests rètols per altres, per exemple, de “ES RECOMANA NO BANYAR”. En el tema dels gossos en aquesta zona de platja passa el mateix, caldria aclarir si és o no és zona de “PROHIBIT GOSSOS” i, en tot cas, caldria complementar la informació en els rètols sobre la prohibició d’animals d’acord amb el que disposa la vigent ordenança municipal. La nostra proposta també planteja declarar les platges de Sant Feliu de Guíxols espais lliures de fum en la seva totalitat, sense defecte que per part del govern es pugui considerar l’opció de declarar alguna cala del municipi com a zona habilitada per a persones fumadores. El que no té gaire sentit és l’actual divisió que hi ha entre zona de fumadors i no fumadors. Per acabar, la proposta també situa la necessita  de retirar les dutxes i els rentapeus de les platges. Som conscients que disposar de dutxes i rentapeus és una comoditat i que segurament a moltes persones els hi va molt bé, però és una evidència que en l’actual situació de sequera i en un escenari com l’actual de canvi climàtic no tenen cap sentit que hi siguin.

Altres temes que aniran a Ple són la aprovació de les bases específiques per a les subvencions destinades a obres en rehabilitació d’habitatges particulars per destinar després a la borsa municipal de lloguer social, un crèdit extraordinari de 15.000 euros precisament per destinar a aquestes rehabilitacions, l’actualització del Pla de Sequera Municipal i l’aprovació del compte general de l’Ajuntament corresponent a l’exercici 2023.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »