La Corxera serà zona verda en comptes de zona blava, tal i com vam plantejar nosaltres

La Corxera serà zona verda en comptes de zona blava, tal i com vam plantejar nosaltres

Avui han començat les obres d'adequació de l'espai

Avui han començat les obres per adequar l’espai de La Corxera en zona verda d’aparcament. Cal recordar que aquest és un espai que no fa tant el govern de TxSF i PSC volia convertir en zona blava durant tot l’any i per a tothom. Un govern que avui presumeix d’obres, però que sis mesos enrere va portar a Ple una modificació de l’ordenança que regula l’estacionament públic on, entre altres qüestions i a banda d’una pujada de tarifes que en alguns casos ha arribat fins el 85%, plantejava convertir aquest espai en zona blava. En aquell Ple, que es va convocar de manera extraordinària el passat mes de novembre, el nostre regidor va mostrar clarament la seva disconformitat i va votar en contra de les propostes de modificació que, una mica a corre cuita, presentava el govern. En el decurs de la seva intervenció va argumentar algunes qüestions, entre elles el fet que era una equivocació convertir l’aparcament de La Corxera en una zona blava més del municipi per a tot l’any, tal i com pretenia fer el govern Motas.

En aquell Ple, el nostre grup va insistir en la conveniència d’utilitzar La Corxera per regular l’aparcament de la ciutat com a zona verda (tarifa reduïda per a persones residents a la zona d’influència i altres autoritzades, com per exemple persones que treballen en el municipi). La resposta del govern, tal i com reflexa l’acta de la sessió, va ser: “ Ja hi ha bosses d’aparcaments dissuasius gratuïts per a ciutadans”. Una resposta que en cap cas ens va convèncer, ni aquesta ni altres, i que va fer que presentéssim al·legacions a la modificació de l’ordenança. En total en vam presentar fins a quatre, una de les quals argumentava la necessitat de fer de La Corxera un espai d’aparcament de zona verda. Totes elles van ser desestimades en el Ple municipal del mes de gener amb el vot en contra de TxSF i PSC.

La sorpresa, en tot cas agradable, ha vingut uns mesos després quan el govern ha rebobinat per anunciar que l’espai de La Corxera, una vegada reparats forats i problemes d’arrels que ja li tocava, es convertirà en la primera zona verda d’aparcament de la ciutat, una zona amb tarifa reduïda per a persones residents i usuàries que treballen a la nostra ciutat, mentre que per a la resta de vehicles serà zona blava. Aquest és un clar exemple de què tenim a la ciutat un govern que no escolta, o que com a mínim no té en compte les aportacions que fem des de l’oposició. En tot cas, resulta evident que no li ha quedat altra que rectificar i posar en marxa allò que Guíxols des del Carrer – En Comú Podem va proposar i defensar des del primer minut, encara que segurament això no ho reconeixerà mai.

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »