→ 18 de gener de 2024. Comissions informatives

El Ple debatrà les nostres al•legacions als nous preus i espais de la zona blava

Avui s’han reunit de nou les respectives comissions informatives per dictaminar aquells temes que aniran al Ple ordinari d’aquest mes de gener. Entre aquests, hi haurà la resolució de les al·legacions que la nostra formació va presentar a la proposta del govern de preus i extensió de la zona blava. D’aquesta manera, les al·legacions presentades busquen reduir el fort impacte de preus que tindran les noves tarifes per a les persones residents i donar sortida a una major casuística de la població. Entre les qüestions que hem plantejat hi ha:

-Unificar la pujada de preus per a les persones residents en el 25%, evitant el desgavell i l’encariment que es dona actualment amb uns increments van des del 4%  (1 hora al hivern) fins el 87% (2 hores a l’estiu).

-Ampliar l’estacionament màxim de la zona blava de Sant Pol (de 2 a 4 hores), atès que el perfil del vehicle aparcat en aquella zona no correspon a la rotació que es necessita, per exemple, a la zona centre comercial.

-Fer de l’espai La Corxera una zona d’aparcament verda, és a dir, amb preus molt reduïts per als veïns i veïnes dels carrers de l’entorn. Hem de tenir present que aquest espai passarà de ser gratuït per a persones residents a ser de pagament tot l’any.

El Ple també debatrà una moció per tal que s’adeqüi la Sala de Plens amb un sistema d’autorealització que permeti registrar i retransmetre les sessions dels plens municipals i altres actes que s’hi puguin fer. Aquesta és una mesura, emprada ja en molts ajuntaments, que fomenta la transparència dins de la institució al mateix temps que permet apropar la política municipal a la ciutadania. La moció està defensada per tots els partits de l’oposició.

Altres temes que aniran al Ple seran la pròrroga del conveni entre el Consell Comarcal i l’Ajuntament per a la prestació del servei de recollida i acollida d’animals abandonats o perduts i el conveni entre l’Agència d’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament pel manteniment de l’Oficina Local d’Habitatge durant el període 2024-2027.

En el següent enllaç trobareu les al·legacions que va presentar el nostre grup:

https://drive.google.com/file/d/1NdwyMTGsJ0k0q0kweN_kw2iZPT0TOeut/view?usp=sharing

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »