Una zona blava pels núvols

Una zona blava pels núvols

Pujarà una mitjana del 45% i ho farà al mateix temps que sumarà nous espais i més places. L’aparcament del Mercat pujarà més del doble, mentre que el de Ponent deixarà de ser gratuït.

El govern de TxSF i PSC s’ha tornat a quedar sol aprovant modificacions a l’alça de les ordenances fiscals, ara concretament sobre els preus de la zona blava. En aquest sentit, cal destacar que les modificacions afectaran al seu preu, que de mitjana pujarà un 45%, però també a la seva ubicació, ja que ciutat guanyarà fins a tres zones de pagament: La Corxera, que passarà de ser de pagament tot l’any i per a tothom, fins ara només ho era a l’estiu i per a persones visitants, la carretera de Tossa, que tindrà un preu de 2 € per dia indistintament per a vehicles visitants o residents, i l’esplanada al costat del Guíxols Arena on també es contempla el pagament.

Guíxols des del Carrer – En Comú Podem lamenta que el govern no hagi valorat cap dels suggeriments que ha plantejat durant el debat:

-Unificar els increments de preu per a persones residents en el 25%, evitant el desgavell i l’encariment que es dona actualment amb uns increments van des del 4%  (1 hora a l’hivern) fins el 87% (2 hores a l’estiu). La gratuïtat de la primera ½ hora queda absorbida per la forta pujada.

-Convertir La Corxera en un aparcament amb zona verda, de tal manera que les persones que resideixen en la seva àrea d’influència i utilitzen aquest espai a diari per necessitat no hagin de pagar o, com a molt, obtinguin unes tarifes reduïdes.

-Limitar la zona blava de Sant Pol a 4 hores. El perfil del vehicle aparcat en aquesta zona no correspon a la rotació que es necessita a la zona centre comercial. Limitar-ho a 2 hores és un maldecap per a les persones usuàries i sembla que el que s’acaba buscant sigui una major recaptació fruit de les sancions per haver exhaurit el temps.

-Convertir els aparcaments de la carretera de Tossa i del Guíxols Arena en zones taronja, és a dir, zones d’aparcament gratuïtes per a persones residents i amb un preu per a vehicles visitants que es correspongui amb la taxa pel manteniment de l’espai.

Anteriorment, i en Junta de Govern Local, van quedar aprovades també les noves tarifes corresponents als dos aparcaments municipals: el del Mercat i el de Ponent (al costat de l’estació d’autobusos). En el cas del Mercat l’augment serà de més del doble, ja que fins ara a l’hivern es pagava 0,43 €/hora i la tarifa passarà a ser d’1 €/ hora, mentre que els mesos d’estiu el la tarifa per una hora passarà de 0,53 € a 1,25 €. En el cas del de Ponent, i malgrat disposar les dues primeres hores gratuïtes, a partir de la tercera hora la tarifa serà d’1,80 €/hora per un espai que, no oblidem, fins ara era gratuït.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »