→ 14 de novembre de 2023. Ple extraordinari

La zona blava pujarà una mitjana del 45% i sumarà nous espais i més places, mentre que l’aparcament del Mercat pujarà el doble i el de Ponent deixarà de ser gratuït

Aquest vespre, en un ple extraordinari, el govern de TxSF i PSC s’ha tornat a quedar sol, aquest cop per aprovar una modificació de l’ordenança fiscal corresponent als preus de la zona blava. Ja anteriorment, i en Junta de Govern Local, han quedat aprovades les noves tarifes corresponents als dos aparcaments municipals: el del Mercat i el de Ponent (al costat de l’estació d’autobusos). En el cas del Mercat l’augment serà de més del doble de la tarifa, ja que fins ara a l’hivern es pagava 0,43 €/hora i la nova tarifa passarà a ser d’1 € per una hora, mentre que durant els mesos d’estiu la tarifa per una hora passarà de 0,53 € a 1,25 €. En el cas del de Ponent, i malgrat disposar les dues primeres hores gratuïtes, a partir de la tercera hora la tarifa serà d’ 1,80 €/hora per un espai que, no oblidem, fins ara era gratuït.

Per altra banda les modificacions de la zona blava afectaran al preu, que de mitjana pujarà un 45%, i a la ubicació, ja que ciutat guanyarà fins a tres zones de pagament: a La Corxera, que passarà de ser de pagament a l’estiu per a persones no residents a ser-ho tot l’any per a tothom, a la carretera de Tossa, que tindrà un preu de 2 € per dia indistintament per a visitants o residents, i l’esplanada al costat del Guíxols Arena on també es contempla el pagament.

Lamentem que el govern no hagi valorat cap dels suggeriments que hem plantejat en el decurs del debat:

-Unificar els increments de preu per a persones residents en el 25%, evitant el desgavell i l’encariment que es dona actualment amb uns increments van des del 4%  (1 hora a l’hivern) fins el 87% (2 hores a l’estiu). La gratuïtat de la primera ½ hora per a persones residents queda absorbida per aquesta important pujada.

-Convertir La Corxera en aparcament amb zona verda, de tal manera que les persones que resideixen en la seva àrea d’influència i utilitzen aquest espai a diari no hagin de pagar, o com a molt, obtinguin unes tarifes reduïdes, gairebé simbòliques.

-Limitar la zona blava de Sant Pol a 4 hores. El perfil del vehicle aparcat en aquesta zona no  correspon a la rotació que es necessita a la zona centre comercial. Limitar-ho, com fa el govern, a 2 hores és un maldecap per a les persones usuàries i sembla que el que s’acaba buscant sigui una major recaptació fruit de les sancions per haver exhaurit el temps.

-Convertir els aparcaments de la carretera de Tossa i del Guíxols Arena en zones taronja, és a dir, zones d’aparcament gratuïtes per a persones residents i amb un preu per a vehicles visitants que es correspongui amb la taxa pel manteniment de l’espai.

 

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »