Els mitjans d’informació locals en entredit  

Els mitjans d’informació locals en entredit   

El butlletí #GUIXOLS i l’emissora RSF al servei de l’alcaldia   

L’Editorial és un article que expressa l’opinió generalitzada del mitjà sobre un tema concret. És a través de l’Editorial que el mitjà exposa de manera clara i concisa el seu punt de vista. En el cas de mitjans d’informació de caire institucional i públic, com seria el cas del nostre butlletí mensual #GUÍXOLS, l’Editorial ha de guardar sempre un respecte institucional i ha d’evitar caure en partidismes. Fer-la servir amb finalitats partidistes que freguen la demagògia resulta reprotxable i poc ètic, al mateix temps que demostra tenir poca alçada de mires i poc respecte institucional. A Sant Feliu de Guíxols fa anys que la nostra revista s’ha convertit en un mer pamflet publicitari al servei de l’alcaldia que, vist l’últim exemplar, ja ni tant sols guarda les formes en la seva Editorial.

I amb l’emissora municipal passa tres quarts del mateix. Veiem com, mentre l’alcalde té per antena un programa setmanal d’una hora, a l’oposició fa anys que ni se l’entrevista (exceptuant cada quatre anys un cop per campanya electoral) ni es recull la seva opinió, exceptuant algun tall de veu de trenta segons si el mitjà té a bé fer-se ressò d’alguna nota de premsa i publicar-la en la seva pàgina web.

Molt haurien de canviar les coses perquè els mitjans d’informació de la ciutat, que són públics i representen al conjunt del consistori, estiguin en consonància amb la transparència i la pluralitat que se suposa haurien de tenir.

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »