Un Pla que es queda curt i no convenç

Un Pla que es queda curt i no convenç

El govern municipal aprova un Pla Local de Residus que no contempla cap avaluació ambiental i que deixa totes les millores a expenses de futures subvencions

Fa temps que des del nostre grup venim reclamant la necessitat de disposar d’un Pla Local de Residus a Sant Feliu de Guíxols; de fet, sempre hem lamentat que el nou contracte de les escombraries es formalitzés l’any 2021 sense tenir prèviament cap pla previst per a la gestió dels residus, de tal manera que es signava el contracte i al mateix temps s’ajornaven a futur diverses decisions, algunes d’elles de gran calat.

Malauradament això no ha canviat i dos anys després de signar el contracte tenim el Pla de Residus, però tot segueix igual i no es contempla de manera imminent l’aplicació de cap mesura que ens permeti millorar la recollida selectiva, reduir la fracció rebuig i incentivar la gestió dels residus, sinó que totes les possibles millores es continuen deixant a un futur incert depenent de la disponibilitat pressupostària, o dit d’altra manera, a l’obtenció de subvencions.

Qüestions com el tancament amb xip dels contenidors de rebuig i orgànica, l’ampliació de la recollida comercial a la fracció de rebuig, la bonificació per ús de la deixalleria o la implantació d’un servei renovat i millorat de la deixalleria mòbil, no tenen encara data d’aplicació.

A més, cal lamentar que no hi hagi en tot el Pla Local cap avaluació ambiental de la gestió dels residus, malgrat que la incidència que aquests tenen sobre el medi ambient és molt gran. Així com també que no hi hagi cap apartat referent a les reclamacions, queixes o suggeriments de la ciutadania, ni tampoc cap altre referit als procediments d’inspecció.

En definitiva es tracta d’un Pla Local de Residus amb moltes mancances, que arriba tard i que es demostra que obeeix més a una qüestió de tramitació administrativa, que no pas al convenciment que pugui tenir el propi govern municipal sobre la seva necessària implantació.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »