Els impostos i les taxes municipals pujaran de mitjana un 12%

Els impostos i les taxes municipals pujaran de mitjana un 12%

Lamentem que l’augment no vagi acompanyat de cap mesura redistributiva i, en aquest sentit, avancem que presentarem al·legacions  

Han quedat aprovats, només amb els vots favorables dels dos partits de govern, els impostos i les taxes municipals per a l’any vinent. Destaquen les pujades del 3,74% en l’IBI, el 5,95% en l’impost de circulació, el 5,40% en l’impost de construcció i instal·lacions, el 17,65% en la taxa per ocupació de la via pública i el 25% en el rebut de les escombraries. A tots aquests increments caldrà afegir-hi l’augment dels preus dels aparcaments municipals i de les tarifes de la zona blava, que a data d’avui el govern encara no ha volgut anunciar. Una zona blava que a partir de l’any vinent tindrà més places, ja que l’aparcament de La Corxera, que fins ara era només de pagament els tres mesos d’estiu, ho serà tot l’any.

Cap d’aquests augments va acompanyat ni d’una sola mesura redistributiva que ens permeti, com a ciutat, avançar cap a una major equitat. Entre altres, trobem a faltar mesures com aplicar un recàrrec en els pisos desocupats de manera permanent, una mesura que el govern ja va aprovar anys enrere però que continua sense aplicar, o com la d’incrementar els tipus de gravamen en els béns immobles urbans que, en funció dels usos, tenen una major valor cadastral i es corresponen amb les rendes més altes. Totes aquestes són mesures que permetrien posar en pràctica el principi de solidaritat en la capacitat econòmica, o el que és el mateix, el principi de qui més té més contribueix.

Tampoc compartim el fet que el nou topall aprovat per limitar les bonificacions en la instal·lació de plaques fotovoltaiques tingui un format lineal, de manera que s’apliqui a tothom per igual, indistintament del nivell d’ingressos o de la inversió feta.

En relació a la pujada del 25% en el rebut de les escombraries, cal tenir present que l’augment es correspon principalment a una mala recollida selectiva i al fet de tenir la fracció rebuig disparada i que molt probablement arribaran nous augments conseqüència directa del tancament de l’abocador de Solius. Tot un mal presagi que posa en evidència la nefasta gestió que en el tema de la gestió dels residus ha fet el govern de la ciutat al llarg dels darrers vuit anys.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »