Pressa de possessió del nou Ajuntament

Pressa de possessió del nou Ajuntament

Transcribim la intervenció del nostre regidor

“En primer lloc permeteu-me que us faci arribar una cordial salutació en nom de la gent de Guíxols des del Carrer-ECP. També vull donar 562 gràcies a les persones que ens van fer confiança el passat 28 de maig, tant de bo en pogués donar 585 de gràcies, perquè això voldria dir que hauríem obtingut els 23 vots que ens han faltat per treure una segona regidora. Una llàstima. Malgrat això, cal dir que hem pujat tant en número de vots com en percentatge en relació a fa quatre anys i que, en aquest sentit, ens hem de sentir satisfets. També, a títol personal, vull donar les gràcies de manera especial a la meva companya de vida, l’Elena, perquè sense el seu suport incondicional avui no estaria fent de regidor.

Vull començar la meva intervenció referint-me, molt breument, a la política nacional, perquè aquesta també afecta al municipalisme. Avui, en aquesta sala de plens, ens hem de sentir satisfets i alleugerats de no tenir, com ha passat en molts altres ajuntaments, un partit representant de l’extrema dreta. Al feixisme se’l ha de combatre i una molt bona manera de fer-ho és no blanquejar la seva ideologia a les urnes. Tant de bo el 23 de juliol mantinguem, com a ciutat, aquest blindatge davant l’extrema dreta. I, també, en relació al 23/07 vull fer un breu esment a l’oportunitat que tindrem la gent d’esquerres amb Sumar i Yolanda Díaz al capdavant. Una aliança que avui representa el millor i el més útil antídot per combatre a la dreta i, al mateix temps, avançar en polítiques socials i mediambientals.

En l’àmbit local, i com no pot ser d’altra manera, felicitar a l’Alcalde i al seu partit pel resultat obtingut. No puc dir el mateix dels seus socis socialistes de govern que penso, sincerament, que han fet una lectura esbiaixada dels seus resultats, sobretot en clau de futur i de ciutat, per més que ara ens expliquin que són la panacea de les polítiques d’aquesta ciutat. Des de l’oposició, i nosaltres ho hem demostrat, també es pot treballar per a la ciutat i, a més, fent-ho es dignifica a la política.

Aquestes han estat unes eleccions que han tingut en l’abstenció un factor determinant, arribant gairebé al 50%. Aquesta és una dada que hauria de fer reflexionar a tots els partits, als que estem a l’oposició, perquè és evident que no hem sabut mobilitzar prou bé a l’electorat (això també valdria pel soci petit de govern) i també hauria de fer reflexionar al partit guanyador, perquè 10 regidors i regidores són molts però, ben mirat, representen un 20% del total del cens electoral, és a dir, que 8 de cada 10 persones amb dret a vot tenien una altra opció o, simplement, no en tenien cap d’opció. I aquest és un missatge que esperem que l’Alcalde sàpiga llegir en clau de consens i d’estendre la mà a l’oposició i no en clau de voler imposar les seves idees.

Nosaltres continuarem fent una oposició constructiva, però evidentment crítica quan considerem que ha de ser-ho. En aquest sentit centrarem la nostra activitat a fer propostes que tinguin a veure amb l’atenció a les persones, amb la protecció del nostre entorn natural i amb la lluita contra el canvi climàtic. Ho farem portant a Ple propostes elaborades des de plantejaments de l’esquerra, perquè la nostra és una formació d’esquerres. Nosaltres no creiem amb això que alguns prediquen de la “transversalitat ideològica”. Malament aquests que diuen que tenen ideologies diferents però un objectiu comú, malament perquè en aquests casos sempre acaben reben, per un costat, les persones més febles, i per un altre, el planeta, perquè al final ningú se’n recorda d’ell. Tota decisió pública, i tota gestió d’allò que és públic, té al darrera un component ideològic, per més que es vulgui amagar o maquillar.

A partir d’avui  Sant Feliu de Guíxols continuarà tenint el mateix Alcalde i el mateix govern que ja ha demostrat anteriorment, amb fets, que té un clar component neoliberal. Un govern on durant els darrers quatre anys el contrapès social que podien aportar els socialistes ha estat poc, i que ara, amb només dos regidors, encara serà menor, per més que ara tot siguin declaracions de bones intencions. L’esquerra faria bé de recuperar bona part d’aquells valors i d’aquells ideals que de sempre ha defensat la classe treballadora; una valors i uns ideals que segurament necessiten ser repensats per poder ser aplicats a una realitat diferent i canviant dia a dia, però que han de tenir en el bé comú, de les persones i el planeta, la seva raó de ser. Una realitat que necessita també que la classe política, que diu que és d’esquerres, recuperi part d’aquells valors i ideals.

Nosaltres, jo i el grup humà de Guíxols des del Carrer que em sento tremendament orgullós de representar aquí, posarem tot el sentit comú perquè això sigui així. Moltes gràcies i a continuar endavant!”

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »