Presentats els eixos del nostre programa

Presentats els eixos del nostre programa

L'acte també va comptar amb una exposició fotogràfica i l’actuació musical de Sabrina Banfi  

Al voltant de la Placeta Sant Joan,  22 instantànies il·lustraven gràficament el que s’ha fet a Sant Feliu de Guíxols durant els darrers quatres anys i, també, el que s’ha deixat de fer. Ho feia amb una visió crítica i aportant les alternatives del nostre grup al respecte. Abans de començar, la cantant Sabrina Banfi va delectar al públic assistent amb tres peces musicals.

L’acte polític va començar amb la intervenció d’Helena Corbellini que, en relació al projecte que afrontarà la ciutat amb el nou museu Thyssen, va saber aportar al debat una mirada crítica explicant que vol dir fer de la cultura una eina pel desenvolupament de la ciutat i no a l’inrevés, com sembla que està fent l’actual govern posant tota la ciutat al servei d’un projecte que, davant de la seva envergadura, hipotecarà la major part dels recursos econòmics de la ciutat durant els propers anys.

Laura Agüera ha situat la importància de tenir en el municipi politiques feministes innovadores i, en aquest sentit, ha posat damunt la taula el compromís del grup en l’elaboració d’un Pla Municipal contra la violència de gènere i la creació d’un Cosell de Dones. També s’ha referit a la necessitat de millorar l’actual ordenança municipal de tinença d’animals i a millorar les aportacions que des de la ciutat es fan a projectes de cooperació i solidaritat fins arribar, com a mínim, al 0,7% dels ingressos propis.

Salvador Sánchez, per la seva part, ha tornat a reivindicar la necessitat urgent de disposar d’una nova residència pública per a gent gran i ha retret al govern actual la seva poca predisposició en aquest tema, que només ha tret en cartellera ara que s’acosten les eleccions. També ens ha donat altres arguments, com per exemple la proposta del servei de dentista municipal, que han de servir per situar l’atenció a les persones en el centre de l’agenda política del municipi.

Lis Brusa ha posat en el centre de la seva intervenció el que molts i moltes ja sabem: Sant Feliu de Guíxols té un problema molt greu davant la falta de vivenda assequible i el preu del lloguer. Ho ha fet situant aquelles tres qüestions que per a la formació són irrenunciables: promocionar la construcció d’habitatge de protecció oficial des de l’Ajuntament, acordar el traspàs dels immobles que queden pendents de la herència Anlló per destinar-los a habitatge dotacional i, finalment, limitar d’una vegada el nombre de pisos d’ús turístic que hi ha a la ciutat.

La última intervenció ha anat a càrrec de Jordi Lloveras, que repeteix com a candidat a l’alcaldia. Lloveras ha recalcat la necessària transició energètica i ecològica que ha d’afrontar la ciutat i ha lamentat els quatre anys perduts. En aquest sentit, ha exposat les tres propostes que Guíxols des del Carrer – En Comú Podem portarà a la ciutat si entra en el govern de la ciutat: la redacció d’un Pla Local de residus, la constitució d’una Oficina d’Energia Local i l’elaboració d’una Carta del Paisatge.

La jornada ha acabat amb dues peces musicals més de la Sabrina Banfi, molt aplaudida pel públic assitent.

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »