→ 23 de febrer de 2023. Ple municipal

Aprovada la nostra proposta per aprofitar l'aigua freàtica del nostre subsòl

El Ple d’avui ha aprovat una proposta nostra per aprofitar les aigües freàtiques que puguin haver-hi en el municipi. Recentment hem vist com l’Ajuntament ha emès un avís d’alerta per sequera que implica restriccions, de moment suaus, en l’ús de l’aigua provinent de la xarxa pública d’abastament. Els períodes llargs de sequera, conseqüència directa dels efectes del canvi climàtic, ens obliguen a repensar com utilitzar millor l’ús d’un bé tan preuat com és l’aigua. En aquest sentit, la proposta el que planteja és aprofitar les aigües freàtiques del municipi per a reg de parcs i jardins i per a tasques de neteja viària.  L’origen de l’aigua freàtica són els corrents subterranis d’aigua que hi ha i que acaben configurant dipòsits naturals d’aigua en el subsòl. Aquesta aigua acaba majoritàriament a la xarxa de clavegueram o de pluvials a través de bombes extractores que les expulsa, per exemple, en casos de noves construccions on apareix un dipòsit d’aigua subterrània, o per evitar inundacions en garatges quan el nivell freàtic puja conseqüència d’episodis de fortes pluges. Cada cop hi ha més experiències municipals per aprofitar aquesta aigua i avançar cap a un consum més responsable.

En aquest Ple s’ha produït la compareixença de la regidora delegada en recollida selectiva i neteja viària, que la nostra formació va demanar el mes passat davant el tancament de l’abocador de Solius. La compareixença ha servit de ben poc, si res més no, per constatar que a data d’avui el govern no té encara prevista cap mesura per contrarestar l’augment important de la taxa de les escombraries que implica la clausura de Solius. Un tancament que es coneixia des de feia més de dos anys i que no ha impedit que, any rere any, el nostre municipi aboqui més i més tones de rebuig a les escombraries, demostrant, una altra vegada, perquè som un dels municipis de Catalunya que més ha reculat en recollida selectiva durant la darrera dècada. En aquest punt, el nostre regidor a tornat a situar aquelles accions que des de la formació dels comuns entenem que s’han de prendre amb urgència i que ja hem explicat en un post anterior.

El Ple també ha aprovat, entre altres punts, el projecte de millora de l’envoltant tèrmic i acústic de les portes, finestres i coberta del Teatre Municipal i una moció per penjar en el balcó de l’Ajuntament una pancarta amb el lema “prou repressió”. La moció s’ha aprovat amb 12 vots a favor (el dels grups proponents més l’Alcalde i 4 regidors/es de TxSF), 7 en contra (el grup socialista i 4 regidors/es de TxSF) i 2 abstencions (GdC-ECP i 1 regidora de TxSF).

Finalment, en l’apartat de preguntes, el nostre regidor s’ha interessat per les obres que afecten al pati de l’Escola de Música i ha lamentat que tot l’espai verd que hi havia s’hagi acabat convertint en una plaça dura feta a cop de morter.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »