El govern es desentén de la falta de places públiques per a gent gran

El govern es desentén de la falta de places públiques per a gent gran

Hem aprofitat la visita de la Jéssica Albiach per denunciar l’estat del Centre Surís i el greu dèficit de places públiques que pateix la ciutat.

Sant Feliu de Guíxols compta actualment amb 112 places públiques per a gent gran, 32 d’elles en el Centre Surís i 80 en Centre Sant Feliu Gent Gran. Aquest és un nombre totalment insuficient per donar cabuda a una població major de 75 anys de més de 2.500 persones. Aquest dèficit provoca, per un costat, llargues cues d’espera que, en el millor dels casos, arriben als 6 mesos; i per un altre costat fa que moltes famílies hagin de fer importants esforços econòmics per acabar portant a la seva gent gran en residències privades.

A més, el Centre Surís té un problema afegit i és que la seva magnífica façana d’edifici modernista no es correspon amb l’idoneïtat de les seves instal·lacions, que són velles, obsoletes i necessiten, urgentment, d’una adequació i modernització. Unes actuacions que ja es van preveure l’any 2008, però que mai s’han portat a terme.

I avui, 15 anys després, ja no n’hi ha prou amb una modernització. Cal la construcció d’un nou centre d’acord amb els paràmetres actuals (màxim 90 residents, habitacions individuals, espais de com a mínim 25 m2…) perquè la pandèmia ens ha ensenyat la importància de tenir ben atesa a la gent gran.

L’actual alcalde de Sant Feliu de Guíxols es va presentar l’any 2019 a les eleccions amb la promesa d’una nova residència. Una nova residència que comptava amb el consens de totes les formacions polítiques. Avui, gairebé 4 anys després, aquesta nova residència ni s’ha fet ni se l’espera. En els darrers anys la ciutat haurà fet inversions per valor de 27 M€, però haurem estat incapaços de destinar un sol euro a la millora del centre per a l’atenció i cura de la nostra gent gran.

El passat mes de setembre el nostre grup va portar a Ple el projecte executiu de l’ampliació i modernització del Centre Surís, però el govern TxSF-PSC hi va votar en contra. Per a ells les prioritats són altres, però per a nosaltres no, i per això avui hem aprofitat la visita de la Jéssica Albiach, portaveu al Parlament i presidenta de En Comú Podem, per denunciar l’estat del centre i el dèficit de places públiques que pateix la ciutat.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »