Un pressupost d’aparador

Un pressupost d’aparador

El govern municipal aprova un pressupost amb molta inversió, però amb poc pes social i res versat en la necessària transició energètica i ecològica que ha d’afrontar la ciutat  

El Ple d’avui ha aprovat els pressupostos municipals per a l’any 2023. Ho ha fet  sense buscar consensos, amb el vot en contra de tota l’oposició, i sabent que d’aquí cinc mesos hi hauran unes eleccions que poden canviar el govern i per tant les prioritats pressupostàries. El nostre regidor ha argumentat el seu vot contrari en base a les següents consideracions:

-El grau de decepció per les polítiques municipals d’habitatge va en augment any rere any, perquè mentre creixen els casos de exclusió residencial al municipi, que ja arriba a les 190 situacions d’ocupació irregular, el govern continua fent declaracions de bones intencions que no es concreten mai i responsabilitzant a la resta d’administracions.

-El pressupost no contempla cap partida per afrontar d’una vegada el tema de la remodelació i modernització de les places de les residències per a gent gran i, al mateix temps, iniciar la construcció d’un tercer espai. La ciutat té un dèficit molt important de places públiques i una llista d’espera que va dels 6 als 12 mesos.

-És lamentable que, una altra vegada, la necessària transició que ha d’afrontar la ciutat per avançar cap el foment de les energies renovables acabi depenen exclusivament de futures subvencions i no sigui una preocupació i un actiu en el pressupost ordinari de la corporació.

-No es contempla cap nova mesura de foment de les polítiques actives d’ocupació que permeti millorar la generació d’oportunitats i reduir la taxa d’atur de la ciutat que, amb un 10%, és la segona de la comarca i està per sobre de la mitjana de Catalunya (9%). Tot ho deixa en funció de futures subvencions que encara estan per concretar.

-Com tampoc hi ha cap mesura concreta per intentar pal·liar problemes socials existents en el municipi i que cada any van en augment, com són la segregació i el fracàs escolar o la violència masclista.

-També es troba a faltar, com ja és habitual amb aquest govern, una partida destinada a la participació de la ciutadania en el marc d’uns pressupostos que siguin participatius i que donin cabuda a què la gent pugui opinar sobre projectes d’inversió per a la ciutat.

Guíxols des del Carrer – En Comú Podem hem presentat un document amb 19 propostes estructurades en 5 blocs: escut social, habitatge assequible, transició energètica i ecològica, cultura i educació i municipalisme transformador; però hem de dir que cap d’elles ha estat acceptada.

En aquest enllaç trobareu el document sencer

https://drive.google.com/file/d/1t4FfQpPqMu4v1UgQ4vdxVaNThuiW9n92/view?usp=share_link

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »