→15 de desembre de 2022.  Comissions informatives

El govern portarà al ple de desembre el pressupost pel 2023

Avui s’han reunit de nou les respectives comissions per dictaminar els temes que aniran al Ple de desembre i que, amb motiu de les festes de Nadal, s’avança i es farà el dimarts dia 20, com sempre a les 9 del vespre.

El tema més important, i que segur aixecarà més debat, serà el del pressupost de la corporació per a l’any vinent. Un pressupost de més de 33 milions d’euros, un 1,27% més que l’any anterior, i que a més es veurà incrementat per 7,1 milions d’euros en concepte de subvencions: 3,5 de fons europeus, 2,1 de la Generalitat i 1,5 de la Diputació (en la seva majoria destinats al megalòman projecte del nou Thyssen). Properament us presentarem la nostra proposta al respecte.

En un altre punt la nostra formació defensarà la al·legació que ha presentat en relació a una modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’IBI, on el govern planteja que el recàrrec del 50% als habitatges desocupats s’apliqui quan els propietaris ho siguin de més de cinc habitatges. Al nostre entendre, quan es tracta d’un gran tenidor (com per exemple entitats financeres, fons d’inversió i empreses de gestió d’actius) el recàrrec hi ha de ser sempre, indistintament del nombre d’habitatges que tingui en el municipi.

També portarem a Ple un proposta per afavorir la participació a les eleccions municipals de les persones estrangeres residents al municipi. Entenem que el dret a vot i a la participació i representació política a les eleccions municipals de les persones estrangeres que resideixen en el municipi és, igualment, un dret essencial inherent a les persones, alhora que pensem que es pot convertir en una eina a favor de la inclusió social i en contra de l’exclusió i el racisme. Per això proposem que es faci una campanya al web municipal i a les xarxes socials per explicar com ho han de fer aquestes persones per poder inscriure’s en el Cens Electoral.

Altres temes seran: el Pla normatiu 2023, una modificació puntual de l’acord i conveni del personal funcionari i laboral sobre condicions de treball, la aprovació de la relació de llocs de treball per a l’any vinent, l’ordenança de prestació del servei de residència assistida i centre de dia per a gent gran, l’adhesió a l’Agenda digital dels municipis de Catalunya i la permuta d’una finca municipal situada al carrer Via del Tren.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »