Jordi Lloveras i Cristina Santiago seran els caps de llista a les properes municipals

Jordi Lloveras i Cristina Santiago seran els caps de llista a les properes municipals

Així ho ha decidit, per consens, l’assemblea de Guíxols des del Carrer – En Comú Podem

D’aquesta manera Jordi Lloveras tornarà a ser, per tercera i última vegada com ell mateix ha manifestat, el candidat a l’alcaldia. En un primer moment ell mateix va plantejar fer un pas al costat després d’haver estat cap de llista en les dues ocasions anteriors, no obstant l’assemblea va valorar àmpliament la feina feta al llarg dels darrers anys, així com la seva experiència en l’àmbit municipal i va tenir clar que havia de ser ell la persona que encapçalés el nou projecte.

Per la seva part, Cristina Santiago serà la primera vegada que es presentarà a uns comicis electorals. Graduada en treball social, ha participat com activista en la plataforma d’afectades per l’hipoteca i en moviments feministes. Porta un temps col·laborant amb el grup local dels comuns, on ha destacat pel seu compromís i preocupació en els aspectes més socials de la política municipal.

Durant la seva intervenció, Cristina ha posat en valor la feina feta pel grup en matèria d’igualtat de gènere i ha reclamat un pla local contra la violència masclista. També s’ha mostrat preocupada per la falta de politiques en habitatge públic que des de fa anys s’arrossega a la ciutat i ha lamentat els reiterats incompliments i falses promeses del govern Motas en aquest aspecte. Finalment, ha destacat la importància de posar a les persones en el centre de la política municipal, però ha recordat que per fer-ho calen més recursos i que la ciutat necessita disposar d’un pressupost que sigui més social del que ha sigut els darrers anys, on els grans projectes i les gran obres han estat les protagonistes deixant sempre, en un segon lloc, a les persones.

Per la seva part, en Jordi Lloveras ha recordat el compromís de la formació en aspectes cabdals per lluitar contra l’emergència climàtica, com són la transició energètica i ecològica. En aquest sentit ha posat l’èmfasi en la constitució d’una comunitat energètica local que estigui sota l’aixopluc de l’ajuntament, alertant que només d’aquesta manera aconseguirem sortir d’aquest cert estatus que es dóna a les renovables per fer-la extensible a tothom. També s’ha referit a la vergonya aliena perquè Sant Feliu sigui, en l’actualitat, una ciutat que no contribueix en la reducció de les emissions per fer front al canvi climàtic i ha recordat la necessitat d’avançar cap a un pla local de residu zero i cap a la gradual implantació del porta a porta.

En un altre punt de la seva intervenció s’ha referit a la necessitat de protegir el paisatge i l’entorn natural de la ciutat, recordant que si avui hi ha una moratòria urbanística a Punta Brava i s’ha millorat aspectes concrets de la normativa urbanística ha estat, en bona mesura, gràcies a les denuncies i el treball de la formació.

En la seva intervenció també s’ha referit a la necessitat de disposar d’una nova residència pública per a gent gran i de renovar i millorar les actuals places, tot recordant que aquesta era una de les grans promeses electorals del partit de l’alcalde durant l’anterior campanya. I, sobre el Thyssen, ha volgut deixar clar que hi havia altres projectes finalistes, igualment interessants, amb una menor repercussió sobre el conjunt arquitectònic del Monestir i amb un menor cost econòmic.

Per acabar, tant en Jordi com la Cristina, han agraït la confiança que el grup ha dipositat en ells dos i s’han compromès a continuar treballant col·lectivament per intentar construir, des de l’espai de l’esquerra que representa En Comú Podem, una ciutat que sigui més justa, igualitària i solidària.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »