Aprovat el nou Pla Local d’Habitatge

Aprovat el nou Pla Local d’Habitatge

Les nostres al·legacions permeten millorar el plantejament inicial, però el Pla continua sent insuficient en alguns temes

El Pla Local d’Habitatge de Sant Feliu de Guíxols s’ha aprovat després d’incorporar algunes de les al·legacions que vam presentar i que serviran per millorar determinats aspectes del Pla; com per exemple:

-S’estableix una guia de criteris coneguts que hauran de servir per facilitar l’atenció d’aquelles persones vulnerables que hagin de compartir habitatge.

-Es milloren les condicions i la seguretat de tinença del lloguer d’habitacions, impulsant un cens sobre el mercat de lloguer d’habitacions que permeti identificar i posar en contacte les persones interessades amb les possibles ofertes.

-Es millora el concepte de masoveria urbana, donant una millor definició del projecte.

-Es planteja posar límit al nombre d’habitatges d’ús turístic que actualment hi ha a la ciutat (concretament 1008).

-S’incorporen accions que milloren el parc residencial d’habitatges, en quant  a estalvi i eficiència energètica, i s’aprova la creació d’un punt d’assessorament energètic.

Lamentablement, no s’ha avançat en el tema dels immobles procedents de l’herència Anlló per destinar-los a polítiques d’habitatge, bé sigui a través de la construcció de pisos per a lloguer social o d’habitatge dotacional per destinar a situacions temporals d’emergència habitacional. El govern de TxSF i PSC ha rebutjat presentar oferta, o anar al dret de tanteig i retracte, per adquirir els tres immobles que resten pendents de subhasta (els antics hotels Mediterrani i Rex i la finca del C/Verdaguer 30), tots ells susceptibles de destinar a vivenda social segons el planejament urbà.

Precisament la finca corresponent a l’antic Hotel Mediterrani, i que ara el govern no es planteja adquirir, és aquella mateixa finca que l’any 2017 l’alcalde Motas va organitzar una roda de premsa per anunciar, amb tota la parafernàlia del món, que havia arribat a un acord amb la Generalitat i que allà s’hi construirien 10 pisos per destinar a lloguer social. El projecte, segons es va dir en aquell moment, es concretaria durant el 2018. Han passat més de 4 anys i, no només no s’ha concretat ni construït res, sinó que la finca sortirà properament a subhasta posant en evidència aquelles afirmacions de l’alcalde.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »