→ 29 de setembre de 2022. Ple municipal

Es confirma que ni l'habitatge públic ni la nova residència per a gent gran, formen part de les prioritaris d'aquest govern municipal

En el Ple d’avui s’ha aprovat, definitivament, el Pla Local d’Habitatge. S’ha fet després d’incorporar algunes de les al·legacions que vam presentar i que serviran per millorar determinades accions que el Pla posarà en marxa. Malauradament, no hem estat capaços d’aconseguir el compromís del govern municipal per desencallar per fi el tema dels immobles procedents de l’herència Anlló i poder destinar, d’una vegada, els tres que queden a polítiques d’habitatge, bé sigui a través de la construcció de pisos de lloguer social o d’habitatge dotacional per destinar a situacions temporals d’emergència habitacional. En aquest punt el govern es continua perdent en discursos plens d’intencions, però buits de contingut, com ho demostra el fet que en cap dels immobles Anlló s’hagi fet encara cap actuació, malgrat els molts anys que han passat i malgrat que l’any 2017 el mateix alcalde Motas va assegurar que tenia un acord amb la Generalitat perquè l’antic Hotel Mediterrani es convertís en habitatge social. El cert és que l’Ajuntament podria fer ús del dret de retracte i presentar oferta per adquirir els tres immobles que resten pendents de subhasta (Mediterrani, Rex i C/Verdaguer 30), però prefereix esperar que li vinguin regalats.

La gent gran amb necessitats específiques de disposar d’una plaça de residència a Sant Feliu de Guíxols, tampoc ha tingut sort i també s’haurà d’esperar. El govern ha tirat enrere la nostra proposta per redactar un projecte de reforma i ampliació del centre Suris. Ho ha fet amb uns arguments ben estructurals, però totalment infundats i que en el fons el que fan és amagar una qüestió de prioritats al moment de destinar els recursos. Afirmar que el projecte de reforma i ampliació del Suris està pendent de conèixer com han de ser els nous centres públics post pandèmia és, simplement, una fugida endavant, perquè si de debò hi hagués interès en saber-ho ja es coneix, a grans trets:  han de tenir com a màxim 90 places, almenys un 65% de les habitacions han de ser individuals i els espais departamentals hauran de ser semblants a una llar i amb capacitat màxim per a 20 persones. El que falta a Sant Feliu de Guíxols, en aquest tema, és simplement la voluntat política per tirar-ho endavant.

Si que ha prosperat, en canvi, una moció que hem presentat per instar el Departament d’Educació a augmentar urgentment les places públiques de Formació Professional, tant de cicles formatius de grau mig com superior. Quan semblava que no es podia fer pitjor que l’any passat, l’inici d’aquest curs a la PF ha estat igual de convuls, amb milers de nois i noies, també de Sant Feliu de Guíxols, que encara estant esperant que se’ls assigni una plaça o que directament s’han quedat sense.

El Ple també ha aprovat el Contracte Programa, 2022-2025, entre l’Ajuntament i el Departament de Drets Socials de la Generalitat pel finançament dels serveis socials bàsics, el Reglament sobre teletreball, el projecte sobre la reforma de l’antic Hospital per destinar part de l’immoble a serveis administratius i un suplement de crèdit per a unes obres a l’Escola de Música.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »