La ciutat té avui menys habitatge social que mai

La ciutat té avui menys habitatge social que mai

El govern municipal es mostra incapaç d’aportar solucions a la falta de vivenda assequible que pateix la ciutat

El grup municipal de Guíxols des del Carrer – En Comú Podem alerta que la situació de la falta d’habitatge assequible que pateix Sant Feliu de Guíxols és molt preocupant i recorda que:

-S’ha reduït durant els darrers anys el nombre d’aquests habitatges cedits per propietaris per a lloguer social, passant dels 68 que hi havia fa tres anys als 47 actuals.

-En canvi, durant el mateix període, ha augmentat el nombre de pisos que es destinen a ús turístic. Aquest és un segment que el govern mai ha volgut limitar, tot i que representa un obstacle important alhora de poder disposar de més lloguer per a tot l’any. Sant Feliu de Guíxols té prop d’un miler de pisos d’ús turístic.

-També han augmentat en els darrers anys les situacions d’ocupacions irregulars d’habitatges que hi ha a la ciutat, actualment ja superen les 180 (durant el 2021 Sant Feliu de Guíxols va patir 97 expedients per desnonament).

-La inversió real que ha fet la ciutat en l’adquisició i/o construcció d’habitatge de titularitat pública i gestió municipal ha estat de zero euros, malgrat disposar en el seu moment d’un romanent de tresoreria de tretze milions d’euros.

-No s’ha procedit encara a obrir cap expedient per a expropiació temporal de pisos de grans tenidors  que portin més de dos anys buits, tal i com preveu la normativa vigent. D’aquests a la ciutat n’hi ha 211.

A Guíxols des del Carrer – En Comú Podem li preocupa la realitat de la situació actual, més encara després de veure quina ha estat l’evolució del govern de l’alcalde Motas durant els darrers anys, on al final tot s’ha reduït a una sèrie de bones intencions que mai han arribat a concretar-se, com per exemple, la construcció d’habitatge de titularitat i gestió pública en els antics hotels Mediterrani i Regente.

I, mentrestant, el nou Pla Local d’Habitatge continua pendent de començar a desenvolupar-se i l’espai que havia d’ocupar la nova i flamant seu de l’Oficina Local d’Habitatge, un antiga sucursal bancària, continua abandonada com sempre.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »