Un altre exemple de la política d’aparador del govern Motas

Un altre exemple de la política d’aparador del govern Motas

No s'entén que la suspensió de llicències temporal i preventiva de Punta Brava no es vulgui estendre a la resta de la façana marítima del municipi

El fet que el govern Motas hagi desestimat la nostra proposta d’estendre la suspensió temporal i preventiva de Punta Brava a la resta de la façana litoral del municipi, no fa més que agreujar el perill de que es puguin donar més casos d’obres amb un fort impacte visual. En aquest sentit, hem de denunciar que la protecció municipal que es vol donar al litoral de Sant Feliu de Guíxols es totament insuficient i que es poden donar més casos d’obres amb un fort impacte visual.

El govern de TxSF i PSC no va voler entrar al detall de la nostra proposta per estendre la suspensió preventiva de llicències d’obres que s’ha fet durant un any a Punta Brava, a la resta d’àmbits de la ciutat que tenen afectació sobre la façana litoral. De fet, la va desestimar amb uns arguments genèrics i poc coherents. La suspensió que s’ha fet durant un any a Punta Brava es va aprovar amb l’argument de tenir un temps per d’adaptar el planejament urbà de la ciutat, el POUM, a les normes del Pla Director. Un argument que és perfectament vàlid per a qualsevol espai natural de la façana marítima, més encara quan és el mateix Pla Director el que estableix que els municipis hauran d’adaptar la seva pròpia regulació a la del Pla i que per això es podran agafar un temps d’estudi. Si la suspensió a Punta Brava s’hagués fet fa tres anys, quan el nostre grup la va demanar, a ben segur que ens hauríem estalviat els tres macroxalets que avui han trinxat el penya-segat.

No podem compartir que s’aposti només per preservar una petita part del nostre litoral i no es faci en la seva totalitat. És llavors quan es produeixen situacions com la construcció que s’està fent de dos blocs d’apartaments a la platja de Sant Pol, just on abans hi havia una pineda. Per tot plegat, estem treballant una proposta de modificació del POUM per protegir millor el conjunt del paisatge de la ciutat; si hi voleu participar ens podeu fer arribar les vostres propostes o els vostres suggeriments a guixolsdesdelcarrer@gmail.com, o també, venint al local del C/Sant Joan 38 (la propera trobada la tenim el dijous dia 11 a les 7 de la tarda).

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »