→ 28 de juliol de 2022. Ple municipal

Un cop més es demostra que l’acció mediambiental i paisatgística d’aquest govern és, simplement, una política d’aparador.

Avui la nostra formació ha votat en contra de la proposta que ha presentat el govern municipal per modificar l’article 27 del planejament urbà (POUM). Tal i com ha explicat el nostre regidor, compartim la necessitat de la proposta que intenta protegir millor l’ambient i el paisatge urbà davant les noves edificacions, perquè entenem que la imatge i el paisatge formen part de la nostra identitat com a ciutat i que aquesta s’ha de cuidar i defensar. No obstant, la proposta del govern es queda curta i sembla més una proposta feta més per cobrir l’expedient que no pas per treballar d’una manera compromesa i decidida la protecció d’aquesta identitat . A més, pensem que no té gaire sentit plantejar una modificació d’aquest article i no fer el mateix amb la resta d’articles que regulen els temes del paisatge. Per tot plegat, presentarem al·legacions a la proposta i portarem a Ple una proposta de modificació d’altres articles del POUM relacionats amb la identitat i el paisatge de Sant Feliu de Guíxols.

Per altra banda, i també relacionat amb el planejament urbà, el govern ha desestimat la nostra proposta d’estendre la suspensió potestativa de llicències d’obres que s’ha fet durant un any a l’àmbit de Punta Brava, a la resta d’àmbits del nostre municipi que tenen afectació sobre la façana litoral. La suspensió durant un any a Punta Brava es va aprovar en el darrer Ple amb l’argument de tenir temps per d’adaptar el planejament urbà de la ciutat a les normes del Pla Director, que són més exigents amb la qüestió del paisatge del que ho és el nostre planejament urbà. Aquest és un argument perfectament vàlid, però no només és vàlid per Punta Brava, sinó que ho és per a qualsevol espai natural de la nostra façana marítima; més encara quan el Pla Director ja estableix que els municipis afectats, Sant Feliu de Guíxols ho és, hauran d’adaptar la seva pròpia regulació urbanística de preservació i d’integració paisatgística al Pla Director. En aquest sentit, el que no s’entén és que el govern Motas aposti només per preservar una petita part del nostre litoral i no ho faci en la seva totalitat (llavors passa el que passa, com la construcció que s’està fent de dos blocs d’apartaments a la platja de Sant Pol on abans hi havia una pineda).

El Ple també ha aprovat diverses partides de suplement de crèdit per a accions destinades a tasques de manteniment d’espais de la ciutat i d’equipaments i edificis públics. Una de les partides, per valor 13.000 euros, es destinarà a la futura nova Oficina de Turisme que s’ubicarà a La Rambla cantonada C/ Major. Una Oficina de Turisme que, a hores d’ara, ja li ha costat a la ciutat 1.163.000 euros. Es nota que és època de vaques grasses per a les arques municipals.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »