Una moratòria que arriba tard i malament

Una moratòria que arriba tard i malament

I per què ara i no abans? Aquesta ha estat una proposta recurrent per part nostra des de fa més de tres anys

Tres anys i mig després que la nostra formació demanés per primera vegada la suspensió de llicències en l’àmbit de la zona de Punta Brava, el govern de TxSF i PSC va aprovar en el darrer Ple una moratòria en l’atorgament de llicències d’obres. Malauradament, aquesta moratòria arriba quan el mal ja està fet. Cal recordar que Guíxols des del Carrer – En Comú Podem va impugnar una llicència d’obres de dos xalets que el govern municipal va concedir el 8 de gener de 2019, just 9 dies abans que entrés en vigor una moratòria dictada per la Generalitat i que afectava a tot l’àmbit de la Costa Brava. El govern va desestimar la nostra impugnació, quan ja sabia que era qüestió de pocs dies que arribés una moratòria de la Generalitat prèvia a la redacció d’un nou Pla Director Urbanístic Costaner (PDUC). Mesos després, encara donaria llicència per a la construcció d’un tercer xalet.

Un any després, el febrer de 2020, el nostre grup va presentar tres al·legacions a l’aprovació definitiva del PDUC, una de les quals feia referència a l’àmbit de Punta Brava. Demanàvem posar fi a la construcció de xalets en base al fort impacte paisatgístic que suposa, bàsicament per les pendents amb el mar, i també perquè la zona es troba a tocar del Parc Natural de l’Ardenya i delimitada per un espai ZEPA (Zona Especial de Protecció per a les Aus). Les al·legacions van comptar amb un important suport popular i vam recollir prop de 400 signatures, però en cap moment no van tenir el recolzament del govern Motas.

I ara, quan ja està tot pràcticament trinxat, el govern es despenja amb aquesta moratòria. Per què ara i no abans? I per què no una moratòria també a la zona de Les Penyes? O de la volta de l’Ametller? O a Sant Pol? Tot plegat, arriba tard i malament.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »