→ 21 de juny de 2022. Comissions informatives

La nostra formació planteja donar un pas més en la reducció de l’ús del plàstic no reutilizable a tot el municipi

El servei d’àpats a domicili que ofereix l’Ajuntament atén, en l’actualitat, a unes cinquanta persones. El menjar es diposita en dues, a vegades tres, safates de plàstic de polipropilè, un material que en cas de no anar al contenidor corresponen és nociu i contaminant pel medi ambient. A més, els envasos es lliuren a domicili dins d’unes bosses de plàstic tradicional no biodegradables. Tot això fa que Sant Feliu de Guíxols, només amb el servei d’àpats a domicili, generi prop d’una tona de plàstic cada any. La proposta que hem presentat avui demana que s’iniciïn els tràmits per procedir, quan abans millor, a substituir els actuals envasos de polipropilè per altres de material biodegradable i les bosses per altres que siguin de paper o de plàstic compostable. Entenem que és un pas necessari si la ciutat vol avançar cap a un consum més sostenible, contribuir millor a la preservació de l’entorn natural i disminuir el consum d’envasos i bosses de plàstic i la generació de residus.

Altres temes que avui s’han tractat a les respectives comissions informatives i que aniran al Ple d’aquest mes són:

-La pròrroga del conveni entre el Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament pel subministrament del càtering escolar.

-Els preus públics de l’Escola de Música pel curs vinent.

-L’aprovació definitiva del projecte de conservació i manteniment del moll medieval.

-Una partida extraordinària de 5.000 € per finançar el conveni FP – Dual per a treballadors i treballadores en pràctiques.

-Un suplement de crèdit per valor de 437.000 € per destinar a diferents actuacions, bàsicament en edificis i equipaments municipals.

-La pròrroga del conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament per a la prestació dels serveis a la Residència i Centre de Dia Sant Feliu Gent Gran.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »