→ 27 de gener de 2022. Ple Municipal

El govern ha votat favorablement a la nostra proposta per posar en marxa una Unitat Local per a la millora de la salut mental en les persones adolescents i joves

El Ple d’avui ha aprovat el projecte d’obres de remodelació del carrer Santa Teresa, des del carrer Eres fins la cantonada amb el carrer Hériz. Aquesta és una millora necessària i  llargament reivindicada per les diferents direccions del col·legi L’Estació, i que el nostre grup ja va plantejar també ara farà dos anys en el marc dels itineraris escolars segurs.  Aquest projecte, valorat en 558.000 euros, haurà de servir per millorar l’accessibilitat i la seguretat de les persones vianants en un entorn que és clarament escolar i on, per tant, moltes d’aquestes persones vianants són nens i nenes de l’escola i també gent gran que els porta o els va a recollir. Per altra banda, el nostre regidor ha situat també la conveniència d’aprofitar les obres per millorar la imatge de la zona i endreçar tot el cablejat aeri d’electricitat i comunicacions.  El que s’ha aprovat també de manera definitiva, en aquest cas només amb els vots de l’equip de govern, ha estat el macro projecte (prop d’1.300.000 euros) de la nova oficina de turisme que quedarà ubicada en el local de La Rambla, allà on durant molts anys hi havia hagut una oficina de La Caixa.

El govern ha votat favorablement a la nostra proposta per posar en marxa una Unitat Local per a la millora de la salut mental en les persones adolescents i joves. Hi ha estudis oficials que demostren que les persones de la franja d’edat entre els 18 i els 34 anys són de les que més han patit els trastorns mentals fruit de la pandèmia i les restriccions. L’ansietat, la depressió, la hiperactivitat o els trastorns alimentaris acaben comportant l’estigma, la discriminació, l’aïllament i fins i tot els intents de suïcidi entre les persones més joves, això passa a tot l’estat i també a la nostra ciutat. Per això la proposta s’encara a treballar, amb una personal professional, línies d’actuació per desenvolupar programes específics de detecció. L’idea és vincular totes les accions amb el Punt Jove, els instituts i amb el Centre d’Assistència Primària per reforçar, d’aquesta manera, la xarxa existent, per exemple, desenvolupant programes d’atenció i seguiment a les persones amb trastorns mentals. Les possibilitats són moltes.

El Ple també ha aprovat les bases específiques reguladores de les subvencions a les entitats i els clubs esportius de la ciutat i una moció de suport al model d’escola i a la llengua catalana. Dintre de l’apartat de precs i preguntes, la nostra formació s’ha preocupat per la situació actual dels desnonaments a la ciutat, amb 15 expedients oberts damunt la taula i sense que la ciutat tingui capacitat per donar sortida a persones vulnerables. Actualment estem patint les conseqüències de portar anys sense una veritable política d’habitatge municipal. Finalment, també ens hem interessat per la situació precària en les condicions laborals dels treballadors i les treballadores municipals que tenen el seu lloc de treball a l’edifici de Les Vetlladores.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »