Sant Feliu de Guíxols torna a tenir regulat el preu del lloguer

Les persones que durant aquests últims quatre mesos hagin signat un lloguer per sobre del màxim regulat, tenen dret a una revisió del contracte

Després de la sonora badada del govern municipal, i amb quatre mesos de retard, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per fi ha inclòs Sant Feliu de Guíxols a la llista de ciutats amb limitacions en el preu del lloguer, d’acord amb la Llei 11/2020 de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge.

Recordem que el passat mes de juny la nostra formació ja va advertir al govern que abans del 31 d’agost calia sol·licitar la renovació de la declaració de ciutat amb mercat d’habitatge tens. Aquest era un requisit imprescindible per poder continuar regulant el preu màxim del lloguer. No obstant alhora de la veritat, i segons va dir el govern per un “error administratiu en l’expedient”, la nostra ciutat va quedar fora de la regulació de preus. Llavors el govern va dir que era una errada fàcilment esmenable, però la veritat és que s’ha trigat 4 mesos a esmenar-la. Durant aquests quatre mesos, i com hem pogut comprovar nosaltres mateixos, el preu del lloguer s’ha tornat a situar en molts casos per damunt del topall que determina la Llei. Ara caldrà tornar estar atents perquè els preus es tornin a situar segons els màxims establerts.

Les persones que durant aquests 4 mesos han signat un contracte de lloguer i el  preu màxim que marca la regulació és inferior al que paguen, poden sol·licitar una revisió de contracte i el propietari/ària té l’obligació de redactar un nou contracte amb un preu d’acord amb la limitació establerta.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »