→ 09 de desembre de 2021. Ple pressupost municipal

Els números per a l’any 2022 no aporten cap mesura concreta per fer front a temes urgents com són la falta d’habitatge assequible i la falta de places públiques per a gent gran

El Ple d’avui ha aprovat els pressupostos municipals per a l’any vinent. Ho ha fet amb els vots favorables del govern i l’abstenció de tota l’oposició. Malgrat reconèixer algunes millores en determinades partides, Guíxols des del Carrer – En Comú Podem ha argumentat la seva abstenció en espera de veure com es repartirà el romanent de tresoreria, una vegada liquidat l’exercici actual.

En aquest sentit, la formació dels comuns de Sant Feliu de Guíxols ha presentat un document amb 15 propostes estructurades en 4 eixos: habitatge assequible, transició energètica, escut social i municipalisme feminista, i espera que alguna d’elles es vegi reflectida en el pressupost a partir de la incorporació d’aquest romanent.

Guíxols des del Carrer – En Comú Podem considera que:

-El grau de decepció en les polítiques d’habitatge va en augment any rere any. L’emergència que pateix la ciutat requereix alguna cosa més que l’anunci d’invertir en un terreny per d’aquí a un parell d’anys, si tot va bé, començar a construir un bloc d’habitatge públic.

-Necessitem afrontar d’una vegada el tema de la remodelació del centre per a gent gran, o la construcció d’un tercer espai. La ciutat té un dèficit molt important de places públiques.

Lamentem, novament, que la transició cap a una economia sostenible, el foment de les energies renovables i el reciclatge dels nostres residus acabi depenen de futures subvencions i no sigui un actiu en el pressupost corrent.

I, finalment, trobem a faltar, com ja és habitual en aquest govern, una partida destinada a la participació ciutadana en els projectes d’inversió de la ciutat.

Tal i com ha manifestat el nostre regidor durant la sessió plenària, per a la formació dels comuns a Sant Feliu de Guíxols és molt més important tenir una ciutat amb habitatge assequible per a tothom, preocupada pel medi ambient i la transició energètica, on la gent gran tingui suficients places públiques i que s’esdevingui un municipalisme feminista amb tots el valors que això implica, que no pas tenir una ciutat plena d’obres grandiloqüents.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »