→ 18 de novembre de 2021. Comissions Informatives  

Recuperem per a aquest Ple la nostra proposta sobre la creació d’una Comunitat Energètica Local

Avui s’han reunit de nou les Comissions Informatives per dictaminar aquells temes que aniran al Ple d’aquest mes que coincideix amb la data del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Per aquest motiu, la nostra formació portarà una moció per mostrar el ferm compromís del consistori en la lluita contra la  violència masclista, en totes les seves formes. Entre altres qüestions, la moció fa referència a ampliar el pressupost municipal per incidir qualitativament i quantitativament en els diferents àmbits d’intervenció en violències masclistes: sensibilització i prevenció, detecció,  atenció, recuperació i reparació; així com a l’elaboració d’un Pla de xoc contra la feminització de la pobresa i recursos per la inserció laboral de les dones.

Una altra de les propostes que portarem a Ple serà la de restaurar al seu lloc original (la façana de l’Ajuntament) la placa que l’any 1919 es va decidir per consens col·locar en commemoració de la victòria dels aliats i homenatjar a les víctimes de la I Guerra Mundial, però l’any 1922 la placa va ser retirada després d’un canvi en l’alcaldia i sense cap tipus de resolució consistorial. Actualment la placa es troba guardada en el Museu de la Ciutat.

També recuperarem en aquest Ple la proposta sobre la creació d’una Comunitat Energètica Local que va quedar pendent del mes anterior. En aquest sentit, proposem constituir un grup de treball sobre energia local que, amb els serveis d’una consultoria energètica externa, comenci a treballar a nivell municipal en tres línies d’actuació: impulsar una Comunitat Energètica Local per a la producció, consum, emmagatzematge i venta d’energia renovable a la nostra ciutat; obrir un punt d’informació, assessorament i reflexió al voltant dels projectes de la Comunitat Energètica Local i, finalment, engegar la redacció d’un pla de transició energètica de Sant Feliu de Guíxols pels propers anys que, a partir dels projectes compartits en la Comunitat, completi l’abastiment de consums elèctrics mitjançant fonts renovables i locals, tant en l’àmbit públic com privat.

Finalment, tots els grups a l’oposició presentarem plegats una proposta per actualitzar el Reglament regulador de la participació dels regidors i regidores en els òrgans d’informació i difusió municipal i en els mitjans públics locals de comunicació. Hem de tenir present que l’actual reglament és de l’any 2005 i que ni està adequat als temps actuals ni representa el valor de la transparència institucional com seria preceptiu en els nostres dies.

Entre els temes que portarà a Ple el govern hi ha la modificació puntual del POUM en l’àmbit de l’entrada a la ciutat per la carretera de Tossa, amb l’objectiu de configurar aquella zona per poder-hi construir la segona fase del nou aparcament de Ponent, i també l’aprovació inicial del projecte de reforma i adequació del local de La Rambla (antiga seu de La Caixa)  que l’Ajuntament va comprar per ubicar-hi la nova Oficina de Turisme.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »