→ 29 de juliol de 2021. Ple municipal

El govern municipal no vol els "comptadors solidaris" i no garanteix el subministrament d'aigua a les famílies que es trobin en situació d'ocupació irregular

El Ple d’avui ha donat sortida a diferents operacions de crèdit per valor de 236.000€. D’aquestes operacions, la nostra formació ha donat suport al increment de gairebé 50.000€ en diverses partides de l’àmbit de serveis socials i a un increment de 50.000€ que s’integrarà en el vigent Pla de Contingència i Recuperació Covid 2021, que va ser consensuat per totes les formacions polítiques.  Altres partides sobre inversions i manteniment, molt poc detallades, han rebut la nostra abstenció.

En el capítol de les mocions el govern i el grup MES han votat en contra de la nostra proposta per incidir en la gestió de l’aigua pública, entesa aquesta com un bé comú que és de tots i totes. La proposta ho feia des de tres aspectes diferents, però que tenen un mateix denominador comú: l’aigua. El primer era demanar que la nostra ciutat se sumés a l’iniciativa dels “comptadors solidaris”, que ha de permetre garantir el subministrament d’aigua a totes les llars en situació de vulnerabilitat, també en aquelles que es troben en situació d’habitatge irregular i que actualment a la nostra ciutat no el tenen garantit;  el segon era per fer un inventari de l’estat de les fonts públiques que tenim a la ciutat i garantir que totes ragin correctament (actualment n’hi ha tres que no ragen, dues que deixen aigua estancada i un parell que necessiten actuacions de manteniment -una d’elles de manera urgent-); i la tercera era per estudiar la situació del contracte vigent de concessió del servei d’aigües i la seva possible remunicipalització a partir de l’any 2023.

Més sort ha tingut l’altra de les nostres mocions que s’ha aprovat per unanimitat. Aquesta feia referència a demanar el restabliment de l’activitat sanitària a tots els Centres d’Atenció Primària (CAP) i Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de Catalunya. Sense una Atenció Primària que sigui forta i robusta, no pot haver-hi un sistema públic de salut que sigui de qualitat, equitatiu i resolutiu.

En l’apartat de les preguntes, el nostre regidor s’ha tornar a interessar per l’aigua estancada que hi ha al final del tram de la riera de Tueda, just després de la rotonda de la carretera de Palamós. Aquest és l’únic tram de la riera no cobert i actualment genera brutícia, males olors i és un niu de mosquits. Ja fa dos mesos que ho vam plantejar, però el govern, a banda de bones paraules, continua sense fer res.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »