Primera reunió de la Comissió del Nomenclàtor

Primera reunió de la Comissió del Nomenclàtor

S'ha donat com a vàlida l'ortografia del topònim "Calassanç", tan arrelat a la nostra ciutat

Avui s’ha reunit, per primera vegada en aquest mandat, la Comissió del Nomenclàtor. Ho ha fet amb diversos punts a l’ordre del dia referents tots ells a informació i consulta sobre la determinació de les denominacions de vies i espais públics del municipi.

Entre els temes a tractar, la Comissió ha dictaminat per unanimitat en contra de la proposta feta per un veí per anomenar “Avinguda de la Sardana” a la carretera de Palamós. En aquest punt el nostre regidor s’ha mostrat prudent davant la proposta, ja que un canvi de nom com aquest suposaria per a un nombre important de veïns i veïnes un considerable reguitzell de tràmits burocràtics, a banda de problemes d’índole postal. En aquest sentit ha recordat que una cosa és suprimir una part del nom de la via (com es va fer en el cas de la nostra proposta a la Rambla Antoni Vidal, que va passar a anomenar-se La Rambla) o afegir text a un nom ja existent (com va ser el cas de la Plaça del Mercat, que va passar a anomenar-se Plaça Mercat 1 d’Octubre) i una altra cosa ben diferent és canviar el nom sencer d’una de les vies importants de la nostra ciutat amb prop de 400 persones censades. Si del que es tracta és de posar en valor que la nostra ciutat sigui enguany Capital de la Sardana, o bé, destacar un element important de la nostra cultura com és la sardana, pensem que a la ciutat hi ha altres espais per fer-ho sense generar greuges, com exemple podria ser la nova via pública que s’obrirà a partir de la cobertura de la riera de Sant Amanç.

En un altre punt de la reunio la Comissió ha donat com a vàlida l’ortografia del topònim “Calassanç”. Ho ha fet a partir d’uns estudis de l’historiador Lluis Esteva confirmats per l’Institut d’Estudis Catalans. També ha prosperat la nostra esmena de no incorporar de moment el nom de Ramón Novi (1856-1931) a la base de dades del nomenclàtor de la ciutat, fins que no hi hagi una proposta de nom femení i, d’aquesta manera, presentar alhora les dues propostes de nom incorporant una mirada de gènere en el nomenclàtor. Altres temes que s’han dictaminat favorablement han estat aclariments i correccions sobre els carrers del Raig, Cels, Salvador Dalí i Rambla Joan Bordàs.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »