→20 de maig de 2021. Comissions informatives

La nova ordenança de protecció i tinença d’animals representarà un pas important en l’atenció i cura dels animals al nostre municipi, però deixa a l'aire qüestions importants per regular

 

Aquesta tarda s’ha reunit les diferents comissions informatives per dictaminar aquells temes que aniran al Ple municipal de maig, que es farà dijous vinent.

Sens dubte que un dels temes importants serà la aprovació inicial de la nova ordenança de protecció, control, venda i tinença d’animals. Cal destacar que la norma representarà un pas important en l’atenció i cura dels animals al nostre municipi, si bé també és cert que l’actual era molt antiga i en molts aspectes havia quedat obsoleta. El nou reglament incorporarà elements destacats com són l’obligatorietat de portar xip, tant en gossos com en gats, un major control i cura de les colònies de gats ferals a partir d’una xarxa de persones col·laboradores organitzades per la Fundació Fauna, la introducció del cens genètic en gossos, o l’actualització del protocol en cas d’animals perduts o abandonats i la millora de l’espai on han de romandre tancats fins que són recollits, pel seu amo o bé per l’entitat Rodamón. No obstant aquestes millores, la nova ordenança també deixa a l’aire qüestions prou importants com són tenir durant tot l’any un espai a la platja per poder-hi anar amb els gossos, o portar un major control sanitari en les colònies de gats ferals.

Aprofitant aquest punt, el nostre grup plantejarà dues mocions que tenen a veure amb els animals. La primera és perquè la ciutat doni suport i participi del projecte Viopet, que és un programa d’ acollida per a animals de companyia de dones víctimes de violència masclista. És sabut que el vincle emocional i afectiu de les víctimes amb els seus animals és sovint explotat pels maltractadors com un xantatge que les obliga a romandre al domicili. L’amenaça d’agredir els animals de companyia és un element habitual que terroritza a les víctimes i les fa encara més vulnerables davant l’agressor, fet que comporta que sovint retardin la decisió de denunciar i abandonar el domicili. Viopet el que fa és garantir una acolllida, confidencial i segura, per aquests animals durant el temps que sigui necessari.

L’altra de les mocions és per donar suport com a ciutat al conegut “Pacto de Teguise”, una iniciativa que pretén avançar en la protecció dels animals a partir d’un seguit de propostes,  principalment reformar el codi penal per endurir les penes davant la crueltat feta a animals i reformar el codi civil per separar els animals de les coses.

El Ple també servirà perquè el govern aprovi una modificació de l’ordenança que regula l’estacionament de vehicles en zona blava; d’aquesta manera la limitació màxima actual de 3 o 6 hores, en funció del lloc, passarà a ser de 2 hores com a màxim. També s’aprovaran definitivament els projectes per a la reparació de les escales d’accés a Cala Ametller i a Cala Maset, afectades des del passat temporal Glòria. Per últim, el Síndic Municipal de Greuges farà la presentació de la seva Memòria d’Activitat corresponent a l’any 2020.

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »