Un altre pas enrere en la protecció del nostre litoral

Un altre pas enrere en la protecció del nostre litoral

Les darreres declaracions de l’Alcalde, en relació a l'obra de Sant Pol, evidencien contradiccions i poca voluntat en preservar el paisatge natural

La construcció de tres blocs d’apartaments a la platja de Sant Pol, en una parcel·la de 3.400 m2 just a davant de mar on ara hi ha una pineda, continua aixecant polseguera, més encara després que recentment l’Alcalde afirmés a Ràdio Sant Feliu i TV Costa Brava que degut a la pressió del govern municipal s’havia aconseguit reduir l’edificació de 25 a 12 apartaments, quan la realitat és que l’impacte visual de l’obra i la pèrdua de valor paisatgístic serà exactament el mateix, atès que el volum edificable és igual. L’únic que canvia és que els apartaments seran més grans.

En la mateixa línea de declaracions, tampoc s’entén que afirmés categòricament que “no existeix marge per les discrepàncies en quan a l’atorgament de la llicència d’obres”, i poc després reconegués que el PDU (Pla Director Urbanístic costaner de la Generalitat) deixa en mans de la interpretació de cada consistori si es pot donar, o no, una llicència d’obres atenent a criteris paisatgístics. Hi ha municipis, no és el cas de Sant Feliu de Guíxols, que tenen llicències d’obres aturades perquè no tenen clar si amb el PDU les poden aturar o no, aquí, en canvi, han anat pel dret concedint la llicència a la primera sense la més mínima objecció (les inspeccions d’obra que diu l’Alcalde que faran “perquè no es passin ni un mil·límetre”, no és res més que complir amb les obligacions que té l’Ajuntament en tota obra que afecta a la via pública).

L’altre dels grans arguments que apel·la l’Alcalde per concedir sense marge de discussió la llicència d’obres és que, segons el POUM (Pla d’ordenament urbanístic municipal), el propietari de la finca té adquirit el dret de construcció des de l’any 1985. Un argument que no fa més que demostrar com durant els darrers anys no s’ha fet res per modificar el POUM i protegir el valor paisatgístic del nostre litoral. Per altra banda tampoc s’entén que el govern municipal hagués presentat en el seu moment, segons ha manifestat el propi Alcalde, una al·legació al PDU per restringir la construcció en aquesta parcel·la (al·legació que no ens consta i sobre la qual preguntarem) i que, en canvi, no hagués fet en el mateix sentit cap pas per modificar el POUM.

Massa contradiccions i poca valentia per defensar l’entorn paisatgístic i natural de la nostra ciutat. El govern té 10,8 milions d’euros per a “transformar” la ciutat, però en la seva transformació no té 6.000 euros per destinar-los a una provisió de fons  per denegar la llicència d’obres i demanar mesures cautelars fins que una instància superior es pronunciï davant l’evident discrepància de criteri entre el POUM (planejament urbà) el PDU (pla director costaner).

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »