→ 17 de desembre de 2020. Ple municipal

Davant l'excepcionalitat de la pandèmia, el Ple ha aprovat una moció per exigir al Departament d’Educació la jornada continuada a les escoles de primària

El Ple d’avui ha donat un pas més en la modificació i arranjament de l’espai urbà que hi ha entre la ctra de Girona, la rambla Joan Bordàs i els carrers Mas Balmanya i Hernan Cortés (concretament, l’edificació que hi ha en estat ruïnós des de fa gairebé trenta anys just davant de l’Esclat). Aquell és un espai que representa un perill de salut pública per a la ciutat i, sobretot, un perill pel jovent que salta la tanca per entrar-hi. Temps enrere, la nostra formació ja va plantejar que qualsevol actuació en aquell àmbit fos acompanyada d’accions per resoldre els problemes de trànsit que sempre hi ha hagut a la confluència entre la ctra de Girona i la Rambla Joan Bordàs. Avui hem comprovat amb satisfacció que el projecte incorpora un estudi de mobilitat que haurà de servir per resoldre aquests problemes.

El Ple també ha aprovat una moció per demanar al Departament d’Educació la jornada contínua per les escoles de la ciutat. En aquest punt el nostre vot ha estat favorable, ara bé, ho ha estat tenint en compte que es tracta d’una mesura excepcional per aquest curs (la pandèmia ens exigeix reduir desplaçaments i evitar possibles aglomeracions) i que hi ha el compromís de l’Ajuntament de no deixar cap nen ni nena sense l’atenció necessària en menjador i en horari lectiu. Hem de tenir molt present que la compactació de la jornada no és, en si mateixa, una garantia de millora dels resultats educatius ni molt menys dels problemes associats al fracàs escolar. De fet, nombrosos estudis alerten que la jornada contínua, especialment a primària, incrementa la desigualtat social. En aquest sentit entenem que, des d’un punt de vista educatiu i pedagògic, qualsevol modificació dels horaris escolars que no vagi acompanyada d’accions en l’àmbit social no servirà de gaire (a banda d’acontentar, en més o menys mesura, a determinats sectors).

Finalment avui també s’ha dictaminat en comissió informativa el Pressupost Municipal 2021 que, en la seva totalitat, ascendeix a gairebé 34 milions d’euros. El Ple on es debatrà i aprovarà el pressupost ha quedat convocat per dilluns vinent, dia 21, a les sis de la tarda de manera telemàtica. Al llarg dels propers dies presentarem la nostra valoració al respecte dels mateixos.

 

Notícies varies

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Translate »